Borusan Sanat'ta bu hafta neler var?

KÜLTÜR SANAT 04.05.2022, 16:51 05.05.2022, 10:35
Borusan Sanat'ta bu hafta neler var?

Borusan Sanat, Mayıs ayına ağırladığı dünyaca ünlü solist ve şeflerle merhaba diyor. 12 Mayıs Perşembe saat 20.00’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde BİFO, “BİFO Yıldızlarla: Seste Saklı Güzellik” başlıklı konserde sezonu görkemli bir şekilde kapatıyor. Sascha Goetzel yönetimindeki BİFO, yıldız sanatçılara eşlik ettiği sezonun son konserinde en sevilen operalardan en beğenilen aryaları seslendiriyor. TV konserlerine devam edecek olan Borusan Sanat, 8 Mayıs saat 11.30’da ise “Erkin’i Dinlemek” başlıklı konseri borusansanat.tv üzerinden yayınlıyor. 

BİFO’dan sezona yıldız sanatçılarla görkemli bir veda!

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) 2021/2022 sezonunu muhteşem bir konserle kapatıyor. 12 Mayıs Perşembe günü saat 20.00’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde Sascha Goetzel yönetimindeki BİFO, en sevilen operalardan en beğenilen aryaların seslendirirken yıldız sanatçılara da eşlik edecek. Soprano Ekaterina Siurina, Paris’te Palais Garnier’deki Titus’un Merhameti temsilinde Servilia, Covent Garden ve Metropolitan’da Gilda ve Susanna rolleriyle harikalar yaratmış; mezzosoprano Elena Maximova, La Scala ve Avrupa’nın pek çok büyük sahnesinde Carmen, Metropolitan’da ise Yevgeni Onegin’in Olga’sı olarak izleyenleri büyülemişti. Çıkışını Salzburg Festivali’nde yaparak dünyanın en büyük sahnelerine açılan ve üstün yeteneğiyle takdir toplayan tenor Peter Sonn ve son olarak Papageno, Onegin ve Mercutio rollerinde ayakta alkışlanan bariton Bogdan Baciu ile birlikte BİFO, yine unutulmayacak bir konsere ve geceye imza atacak.

Konser öncesinde Serhan Bali ve Aydın Büke, Zorlu PSM Meydan Fuaye alanında saat 19.00-19.30 arası müzik üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirecek. Bu sohbetin devamı ve konser, canlı olarak Karnaval radyosu olan Borusan Klasik üzerinden dinlenebilecek.

“Erkin’i Dinlemek” borusansanat.tv’de !

Çevrimiçi video platformu borusansanat.tv üzerinden yayınladığı konser kayıtlarıyla izleyicilerine buluşmaya devam eden Borusan Sanat, bu hafta da birbirinden değerli sanatçıları ağırlıyor. 8 Mayıs Pazar saat 11.30’da yayınlanacak olan “Erkin’i Dinlemek” başlıklı konserde BİFO, Cumhuriyetin ilk kuşak çoksesli müziğin öncü bestecilerinden biri olan Ulvi Cemal Erkin’in yapıtlarını seslendiriyor. Onursal şef Gürer Aykal yönetimindeki BİFO, yurtiçi ve yurtdışında prestijli pek çok orkestrayla konserler veren, David Oistrakh Keman Yarışması, Lipinski-Wieniawski Genç Müzisyenler Yarışması, Berlin Uluslararası Müzik Yarışması ve Viyana Uluslararası Müzik Yarışması gibi yarışmalardan pek çok ödül ve onur derecesine layık görülen solist kemancı Elvin Hoxha Ganiyev ve ülkemizin değerli piyanistlerinden biri olan Gökhan Aybulus’a eşlik ediyor. Ulvi Cemal Erkin’in aramızdan ayrılışının 50. yılında, piyano ve keman konçertolarının seslendirileceği bu konser, Erkin’in önemli eserlerinden biri olan 1. Senfoni ile sona erecek.

Yorumlar (0)