Borusan Sanat'ta bu hafta neler var?

KÜLTÜR SANAT 19.05.2022, 13:15
Borusan Sanat'ta bu hafta neler var?

Borusan Sanat bu hafta dijital platformlar üzerinden yayınladığı konserleri ile izleyicilerine keyifli bir program hazırladı. 22 Mayıs Pazar günü saat 11.30’da borusansanat.tv’de Gergely Madaras yönetiminde BİFO’nun, piyano ikilisi Ufuk ve Bahar Dördüncü’ye eşlik ettiği “Piyanonun Kanatları Altında” başlıklı konser müzikseverlerle buluşacak.

“Piyanonun Kanatları Altında” bir konser borusansanat.tv’de !

Çevrimiçi video platformu borusansanat.tv üzerinden yayınladığı konser kayıtlarıyla izleyicilerine buluşmaya devam eden Borusan Sanat, bu hafta da birbirinden değerli sanatçıları ağırlıyor. 22 Mayıs Pazar günü saat 11.30’da yayınlanacak olan “Piyanonun Kanatları Altında” başlıklı konserde Amerikalı besteci John Adams’ın Grand Pianola ve Modest Mussorgsky’nin senfonik süiti olan ve Maurice Ravel’in orkestra için düzenlediği Bir Sergiden Tablolar adlı yapıtı seslendirilecek.

2019’dan beri Liège Kraliyet Filarmoni Orkestrası’nın sanat yönetmeni olan ve geçtiğimiz sezon City of Birmingham Senfoni, Budapeşte Festival, Tonhalle, RAI Senfoni ve Bournemouth Senfoni Orkestrası gibi topluluklarla başarılı konserler veren Gergely Madaras, BİFO ile bu ilk birlikteliğinde Amerikalı besteci John Adams’ın Grand Pianola adlı yapıtında, ülkemizin en başarılı ve sevilen piyanistlerinden Ufuk ve Bahar Dördüncü ikilisini yönetecek. Konserde Adams’ın yapıtında sahnede olacak üç değerli şan sanatçısı soprano Ecem Arıcasoy, soprano Ceren Aydın ve mezzosoprano Dilan Şaka olacak.

Serhan Bali ve Aydın Büke ise saat 11.00’de yayınlanacak konser öncesi keyifli sohbetleriyle borusansanat.tv’de yer alacak.

“Erkin’i Dinlemek” borusansanat.tv’de !

Bu hafta da borusansanat.tv üzerinden yayınlanmaya devam eden “Erkin’i Dinlemek” başlıklı konserde BİFO, Cumhuriyetin ilk kuşak çoksesli müziğin öncü bestecilerinden biri olan Ulvi Cemal Erkin’in yapıtlarını seslendiriyor. Onursal şef Gürer Aykal yönetimindeki BİFO, yurtiçi ve yurtdışında prestijli pek çok orkestrayla konserler veren, David Oistrakh Keman Yarışması, Lipinski-Wieniawski Genç Müzisyenler Yarışması, Berlin Uluslararası Müzik Yarışması ve Viyana Uluslararası Müzik Yarışması gibi yarışmalardan pek çok ödül ve onur derecesine layık görülen solist kemancı Elvin Hoxha Ganiyev ve ülkemizin değerli piyanistlerinden biri olan Gökhan Aybulus’a eşlik ediyor. Ulvi Cemal Erkin’in aramızdan ayrılışının 50. yılında, piyano ve keman konçertolarının seslendirileceği bu konser, Erkin’in önemli eserlerinden biri olan 1. Senfoni ile sona erecek.

Yorumlar (0)