Borusan Sanat'ta bu hafta neler var?

KÜLTÜR SANAT 18.04.2022, 14:15
Borusan Sanat'ta bu hafta neler var?

Borusan Sanat, gerçekleştirdiği fiziki ve dijital konserleri ile yıldız solist ve şefleri izleyicilerle buluşturmaya devam ediyor. 18 Nisan Pazartesi saat 20.00’de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda Borusan Quartet’in piyanist Can Çakmur’u konuk ettiği konserde Schubert, Schönberg ve Brahams’ın başyapıtları seslendirilecek

Borusan Quartet’ten “Üç İmza Başyapıt”

Borusan Quartet’in 18 Nisan Pazartesi günü saat 20.00’de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’ndaki konserinde 2021’de ICMA’nın (Uluslararası Klasik Müzik Birliği) yılın en iyi genç sanatçısı ilan ettiği piyanist Can Çakmur konuk oluyor. Geride bıraktığımız sezon Almanya ve İspanya’da resitaller vererek dinleyenlerini büyüleyen Çakmur, Avrupa’nın önde gelen müzik yazarları tarafından el üstünde tutuluyor. Borusan Quartet ve Can Çakmur’un birlikte sahnede olacağı bu konserde, Schubert’in “Rosamunde”si, Schönberg’in “Üç Piyano Parçası” ve Brahms’ın “Fa minör Piyanolu Beşlisi” seslendirilecek. 

Konser öncesinde Sungu Okan ve Aydın Büke 19.00-19.30 arası Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda program üzerine söyleşiler gerçekleştirecek. Konser, Borusan Klasik’ten canlı olarak yayınlanacak.

borusansanat.tv’de Kuzey esintileri

Daha önce bir albüm çalışması için bir araya gelen ve yıllar içinde dostluklarını sahneye taşıyan Berke Can Özcan ve Arve Henriksen’in ilk kez Borusan Müzik Evi’nde izleyicisi ile buluştuğu bu konser 23 Nisan Cumartesi saat 20.00’de çevrimiçi video platformu borusansanat.tv üzerinden yayınlanacak. Kariyerine davulcu olarak başlayan Berke Can Özcan, birçok topluluk kurdu, çeşitli projelerde müzik yazdı, söyledi, albümler kaydetti ve üretti, seyahat etti ve bu seyahatlerinde pek çok farklı sesle karşılaştı. Kendi yaptığı büyük enstrümanları, çelik davulları, çanları, gongları ve davulları eşliğinde solo performansını gerçekleştirmeye başladı. Çeşitli kıtalardan, birkaç okyanustan, birçok farklı adadan, pek çok insanın bilmediği köşelerinden gelen sesleri barındıran dünyası yeniliğe doğru evrildikçe, solo kayıtlar yaptı ve bunun sonucunda yeni albümü Mountains isare Mountains çıktı.

Arve Henriksen ise bugüne kadar pek çok sanatçıyla farklı projelere imza attı. Koto sanatçısı Satsuki Odamura ile çalışmaktan, rock grubu Motorpsycho’ya, Sten Sandell, Peter Friis-Nilsen, Lotte Anker, Hasse Poulsen, Terje Isungset, Benoit Delbecq, Steve Arguelles, Lars Juul ve Marc Ducret’e kadar, sayısız doğaçlama topluluğuyla özgün bir anlayış geliştirdi. Berke Can Özcan ve Arve Henriksen’in Kuzey melodilerinden yola çıkan doğaçlamaları, müzikte yeniyi arayanları derinden etkileyecek. Konser öncesinde Back on Stage ekibinin gerçekleştirdiği söyleşilere ise 19.30’dan itibaren aynı kanaldan ulaşılabiliyor.

Yorumlar (0)