"Bu film ile babama ve kendime gönderme yapıyorum"

KÜLTÜR SANAT 29.09.2021, 13:22 29.09.2021, 13:29
"Bu film ile babama ve kendime gönderme yapıyorum"

Cemil Ağacıkoğlu’nun senaryosunu da kendisinin yazdığı Kafes filmi  58. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Altın Portakal için yarışacak. Ağacıkoğlu’nun 4. uzun metraj filmi olan  ve tarihi yarımadanın ara sokaklarında, surların insanlar tarafından ihanet izleriyle dolu kalan parçaları arasında çekilen Kafes, yakın arkadaşının ihaneti üzerine kendini giderek büyüyen karanlık bir entrika labirentinin içinde bulan Hasan’ı anlatıyor.

Cemil Ağacıkoğlu, Saraybosna Film Festivali’nde yer alan Cinelink – Works In Progress bölümüne de seçilen filmdeki mekanlar için “Babam ile çocukluğumun geçtiği mekanlar. Bugün 62 yaşındayım ve bütün mekanlar 6 yaşımdayken hatırladığım babamla zaman geçirdiğimiz yerler. Bu film ile babama ve kendime gönderme yapıyorum. Beni yansıtan şeyler, bu da beni mutlu ediyor. Ama takdiri izleyenlere bırakıyorum.” diyor.

Filmde, adalet arayışında yalnız kalan Hasan’a hayat veren Tarhan Karagöz ise Hasan karakteri için; “Hasan eşikte itilip boşluğa düşerken son anda kurtulmuş bir karakter. Düşmüş, parmak uçlarıyla tutunuyor ve bunun farkında bir karakter.” ifadelerini kullanıyor.

Senaryosunu Cemil Ağacıkoğlu’nun yazdığı “Kafes” on kişilik bir teknik ekiple çekildi. Tarhan Karagöz, Murat Kılıç, Ozay Fecht, Görkem Yeltan, Mehmet Esen, Sema Poyraz, Sencar Sağdıç, Gökhan Soylu, Sonat Dursun, Erkan Atbaş, Maria Gavril, İlyas Özçakır’ın rol aldığı film, sıra dışı senaryosu ve hikâye kurgusuyla ön plana çıkıyor.

Yapımcılığını Sezgi Üstün San’ın üstlendiği, Sezz Film yapımı KAFES, 58. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Altın Portakal için yarışırken, yönetmen Cemil Ağacıkoğlu 5. filmi “Kamış” üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar (0)