"Bu işi bırakırsam ilk olarak kola içeceğim”

KÜLTÜR SANAT 11.07.2020, 11:14 13.07.2020, 09:11
"Bu işi bırakırsam ilk olarak kola içeceğim”

Türküleri, halk müziğini ve Anadolu rock’ı tüm dünyanın diline dolayan Selda Bağcan, ‘40 Yılın 40 Şarkısı’ serisinin ikinci albümünü çıkardı. Bağcan, hayat ve müzik yolculuğunu İstanbul Life Dergisinden Zeynep Güler Ceylan'a anlattı. 

Ünlü sanatçı sesinin sırrını şu cümlelerle açıkladı: “Sesimi korumamın dört formülü var. Birincisi, ömrümde sigara içmedim, sigara içen birinin şarkıcılık yapmaması lazım. Ses tellerini mahveder sigara, üzerine katran gibi oturur. Teller iki kas birbirine çarparak ses çıkarır, üstü katranla kaplanınca iki odunun birbirine çarptığı gibi ses çıkar.

İkincisi, asitli hiçbir içecek içmem. Bunlar da ses tellerinin üzerinden kezzap gibi geçer. Kolayı çok sevmeme rağmen hiç içmedim, soda ve bira da içmem. Üçüncüsü, içtiğiniz her şeyi oda sıcaklığında içmek ve yemek. Karpuzu buzdolabından çıkardığınız gibi yiyemezsiniz, su içecekseniz de öyle.

Son olarak da uyku düzeni. Bunlar hayatınızı kısıtlayan önlemler ama 50 yıldır bu işkenceye katlanıyorum ben. Şarkıcılığı bırakırsam ilk yapacağım şey kola içmek olacak.”

Yeni kuşak şarkıcılara dair de konuşan Bağcan, “Benden sonra bu kulvarda bayrağı kime teslim ederim diye düşünmüyorum. 12 Eylül döneminde apolitik yaptılar in- sanları. Şimdi gençlik çok başka yerde. Bazı şarkılar güzel ama bazıları çok abuk sabuk. Benden sonra şu gelir diye kimi işaret edeyim? Hiç öyle biri yok, ben yine kendimi işaret edeyim en iyisi" dedi. 

Yorumlar (0)