Burak Sergen, Olağanüstü Bir Gece’yi seslendirdi

KÜLTÜR SANAT 27.01.2021, 10:14
Burak Sergen, Olağanüstü Bir Gece’yi seslendirdi

Stefan Zweig’ın önemli eserleri arasında yer alan Olağanüstü Bir Gece, şu sıralar Sadakatsiz dizisinde rol alan ünlü oyuncu Burak Sergen’in sesiyle Storytel’de yerini aldı. İş Bankası Kültür Yayınları tarafından İlknur İgan çevirisi ile yayımlanan Olağanüstü Bir Gece, seçkin bir burjuva olarak rahat ve tasasız varoluşunu sürdürürken giderek duyarsızlaşan bir adamın hayatındaki dönüştürücü deneyimin hikâyesini konu alıyor.

Sıradan bir pazar gününü at yarışlarında geçirirken, belki de ilk kez burjuva ahlakından saparak ‘suç’ işler. Böylece yeniden ‘hissetmeye’ başladığını, kötücül ve ateşli hazları olan gerçek bir insan olduğunu fark eder. İçindeki haz dolu esrime, aynı günün akşamında onu gece âleminin son atıklarının arasına, ‘hayatın en dibindeki lağımlara’ sürükleyecek, varış noktası ise ruhani bir uyanış olacaktır.

Burak Sergen, Stefan Zweig’in Olağanüstü Bir Gece eserini Storytel için seslendirirken, öncelikle böyle muhteşem bir yazarın eserini okuduğu için çok mutlu olduğunu belirtti ve sözlerine devam etti: ‘İlk defa böyle bir şey yapıyorum, insan, roman okuyucularla buluştuğu için çok mutlu oluyor. Bunları hissettim. Ayrıca sesli kitap dinlemenin, kitap okumaya vakti olmayan kitapseverler için çok iyi bir çözüm olduğunu düşünüyorum. Benim için en önemli unsur okuyucularla buluşması.’

Yorumlar (0)