“Çakallarla Dans” film ekibi gençlerle buluştu

KÜLTÜR SANAT 21.10.2022, 16:31
“Çakallarla Dans” film ekibi gençlerle buluştu

Bu yıl 1-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde TÜRSAK Vakfı’nın gerçekleştirdiği “Gençlik ve Çocuk Buluşmaları”nın etkinlik programında 20 Ekim Perşembe günü İstanbul Sinema Müzesi Atlas 1948 Salonu’nda “Çakallarla Dans” film ekibinden Didem Balçın, Hakan Bilgin, Murat Şeker ve Ali Tanrıverdi gençlerin sorularını cevapladı.

Filmin oyunculuk noktasında bambaşka bir deneyim yaşattığını ifade eden Didem Balçın, “Seyircinin kahkaha atarak izlediği bir sahnede sizin gözleriniz dolabiliyor. Oyunculuk böyle farklı bir deneyim.” diyerek oyuncu olmak isteyen gençlere ipuçları verdi.

Oyunculukta pek çok akım bulunduğunu hatırlatan Hakan Bilgin, sıradanlığı aşmak için gerekli olanları, “Bu akımlar içerisinde kaybolmadan, kendi özünüzü alırsanız fark edilirsiniz. Yazdığınız, çektiğiniz veya oynadığınız herhangi bir şeyde birikiminizle ilerlemeyi başarırsanız parmakla gösterilirsiniz.” sözleriyle anlattı.

Çakallarla Dans filminde belli etmeden sinema içinde tiyatro yaptıklarını söyleyen Murat Şeker, “Cesur davranarak iyi bir film ortaya koyabilirsiniz. Vazgeçmemelisiniz. Çünkü sinemaya hepimizin ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.

Bir yönetmenin nasıl olması gerektiğinden bahseden Ali Tanrıverdi, “Karakterleri olgunlaştırmak, kendi içinde bir baskıyı da barındırıyor. Ama her engel, aynı zamanda ilham verici.” diye konuştu.

Yorumlar (0)