Can Merdan Doğan: “Benim motivasyonum aslında çocukluğum"

KÜLTÜR SANAT 21.09.2022, 11:44
Can Merdan Doğan: “Benim motivasyonum aslında çocukluğum"

Seyir Derneği tarafından düzenlenen Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin beşinci günü, film gösterimleri, söyleşiler ve panelle geride kaldı. Festivalin kısa film seçkisi kapsamında beş film izleyiciyle buluştu. Can Merdan Doğan’ın yazıp yönettiği, başrollerinde Nihal Yalçın ve Murat Kılıç’ın yer aldığı ilk kısa filmi Stiletto, geceleri taksi şoförlüğü yapan Hasan’ın, sabah eve dönerken stiletto giymiş genç bir kadın görmesiyle arzuları uyanmış bir halde o gün sıradan hayatının sınırlarını aşarak karısı ve çocuklarıyla birlikte bir felaketin eşiğine sürüklenmesini beyazperdeye taşıyor.

Stiletto gösterimi sonrasında yönetmen Can Merdan Doğan, oyuncular Nihal Yalçın ve Murat Kılıç’ın katılımıyla söyleşi gerçekleşti. Yönetmen Can Merdan Doğan, “Benim motivasyonum aslında çocukluğum öncelikle. Her zaman nasıl giyinmem, toplumda nasıl davranmam, nasıl konuşmam gerektiği bana tarif edildi ve bu çok yorucu bir şey. Bu tarif ettiğim yerde aslında cinsel kimlikler-yönelimler dışında insan olarak hepimiz sürekli tarifin içerisinden geçiyoruz. Ve sürekli bir role maruz bırakılıyoruz. Ve hep bir şey olmak zorundayız. Ben de bunun dışında, bu tariflerin hiçbir öneminin olmadığını anlatmak istedim. Hayatta sadece mutluluk araçlarımızın olduğu, mutluluk araçlarıyla da birçok şey yapabileceğimizi ve birçok şey olabileceğimiz bir dünya kurmak istedim...” şeklinde filmde anlatmak istediklerine değindi.

Nihal Yalçın oynadığı karakterle ilgili “Çok geleneksel yapının içinde bir kadın. İki erkek çocuğu büyütüyor. Geleneksel formda bize dayatılan kalıpların içinde bir kadın” şeklinde tanımladı. Ayrıca seyircilerin film hakkında görüşleriyle ilgili de “Harikasınız, böyle düşünüyorsanız çok umut verici” dedi.

Yorumlar (0)