"Çanakkale'ye Ağıt" sanatseverlerle buluştu

KÜLTÜR SANAT 22.03.2022, 09:09 22.03.2022, 14:22
 "Çanakkale'ye Ağıt" sanatseverlerle buluştu

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümünde kar yağışı nedeniyle ertelenen "Çanakkale'ye Ağıt" operası Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) sanatseverlerle buluştu.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle hazırlanan "Çanakkale'ye Ağıt" ilk Türk Müziği Operası olma özelliğini taşıyor.  Librettosunu Nihat Gönül'ün kaleme aldığı, Doç. Dr. Aylin Şengün Taşçı'nın genel sanat yönetmenliğini üstlendiği ve Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı 'nın seslendirdiği ezanla başlayan operada solist olarak Atakan Akdaş, Aylin Şengün Taşçı, Eda Karaytuğ, Gediz Çoroğlu. Murat Irkılata, Merve Ceren Tağayer ve Şennur Dinleyen yer aldı.

Bakanlığa bağlı sanatçılar ve müzisyenlerle birlikte Ayşe Yılmazoğlu yönetimindeki Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci korosunun aynı sahnede buluştuğu müzikalin savaş temalı halk dansları salondaki izleyenlerin tüylerini diken diken etti. Dansları İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı ve Nurullah Şimşek'in sanat yönetmenliğini yaptığı Müfredans Halk Oyunları Topluluğu sergiledi.

Konser bitiminde Aylin Şengün Taşçı’ya çiçek takdim ederek teşekkürlerini ileten İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, şöyle konuştu: 

“ İki bakanlığımız güçlerini birleştirdi, sanatçılarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz Çanakkale’deki o geçilmezlik duygusunu ve ruhunu birlikte sanatla ortaya koydular. Bu güzel çalışma gerçekten çok büyük bir emekle ortaya çıktı. Emeği geçenleri yürekten tebrik ediyorum. Öğretmenler ve sanatçılar bu eserde bir araya geldi. Öğretmenlik de bir sanat aslında. Dolayısıyla burada herkes sanatçıydı. Eseri büyük başarıyla birlikte icra ettiler. Çok duygulandım  ve eserin sonunda hep bir ağızdan seslendirildiği gibi ben de bir kez daha coşkuyla ‘Çanakkale Geçilmez’ diyorum."

Yorumlar (0)