Cannes'ın en iyi kadını: MERVE DİZDAR

KÜLTÜR SANAT 28.05.2023, 00:28 29.05.2023, 15:38
Cannes'ın en iyi kadını: MERVE DİZDAR

Dünyanın en önemli film festivallerinden biri olan, Fransa'da düzenlenen 76’ncı Cannes Film Festivali’nde ödüller bu akşam sahiplerini buldu. Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği Kuru Otlar Üzerine filmi ana yarışma kategorisindeydi ve eleştirmenler tarafından çok beğenilmişti. Filmin başrol oyuncusu Merve Dizdar ise tüm hafta 'En iyi kadın oyuncu' kategorisinin favorisiydi. Cannes'dan gelen haberler Merve Dizdar'ın oyunculuğunun çok beğenildiğiydi. Ve sonunda bu akşam ödüller açıklandı ve Merve Dizdar 76. Cannes Film Festivali'nin “En İyi Kadın Oyuncu”su oldu. Tarihe Cannes'da ödül alan ilk Türk oyuncu olarak geçti. 

TÜM MÜCADELECİ RUHLARA

Ödülü kazandığı açıklandığında şaşkınlığını gizleyemeyen Dizdar; "A’dan Z’ye herkese ama en önemlisi bu karakteri güvenip bana verdiği için ve onunla çalışmak bir ayrıcalık olduğu için Nuri Bilge Ceylan’a çok teşekkür ediyorum” dedi. Ardından da Türkiye'deki hayranlarını duygulandıran konuşmasını yaptı. Merve Dizdar konuşmasında "Filmde canlandırdığım Nuray karakteri inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele veren ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın. Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak Nuray’ın ve Nurayların duygusunu doğduğu günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor. Bu ödülü Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için ve bu ödülü kendisine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen güzel tüm kız kardeşlerim ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum“ dedi.

Bu konuşma sosyal medyada Merve Dizdar'ı TT'ye taşıdı. Aylardır sanattan çok siyasetin konuşulduğu Türkiye'de seçimden bir gece önce gelen ödül herkese umut oldu. Sanatın konuşulduğu güzel günlere temennisiyle Merve Dizdar'ı bu güzel ödül ve o harika konuşmayla hepimize umut olduğu için tebrik ederiz. 

Yorumlar (0)