Cemil Ağacıkoğlu imzalı Kafes'e büyük ilgi

KÜLTÜR SANAT 27.10.2021, 09:38 27.10.2021, 14:48
Cemil Ağacıkoğlu imzalı Kafes'e büyük ilgi

Cemil Ağacıkoğlu’nun yönettiği, 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Tarhan Karagöz’ün ‘En İyi Erkek Oyuncu”, Özay Fecht’in de “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülü aldığı KAFES İstanbul seyircisi ile buluştu.

9. Boğaziçi Film Festivali’nde “Altın Yunus” için yarışan KAFES’in Beyoğlu Atlas Sineması ile Kadıköy Sineması’ndaki gösterimine sinemaseverler yoğun ilgi gösterildi. Yönetmen, senarist, fotoğraf sanatçısı Cemil Ağacıkoğlu’nun dördüncü uzun metraj filmi olan “KAFES”in Atlas Sineması’daki gösterimine, Cemil Ağacıkoğlu ile birlikte Yapımcı Sezgi Üstün San, başrol oyuncuları Tarhan Karagöz, Murat Kılıç ve Sonat Dursun katıldı.

Gösterim sonrasında yapılan soru cevap bölümünde Cemil Ağacıkoğlu filmin çıkış hikayesini anlatırken; “adalet ve ihanet kavramlarını kullanmak istedim. Mekanların tamamı babamla ilgili mekanlar. Çocukluğumun mekanları. Adaletin hepimizin ihtiyacı olduğu bir ortamda kardeşlerin bile bir menfaat öz konusu olduğunda nasıl evrildiğini anlatmak istedim” dedi. Filmdeki köpek meteforu ile ilgili ise Ağacıkoğlu; “hem yoldaş hem de sadakat anlamında benim için çok özel sahnelerdi” dedi.

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü alan, filmin başrol oyuncusu Tarhan Karagöz ise; Hasan’ın zor bir karakter olduğunu söyledi ve “Hasan eşikten itilmiş, boşluğa düşmüş biri. Son anda zemine parmaklarıyla tutunmuş bir karakter. Filmin çekildiği mekanlar, otel, oradaki yaşamlar beni çok etkiledi. O insanlar, o geometri bana çok yardımcı oldu. Kendimi o gerçekliğin içine sokmaya çalıştım” dedi.

Yapımcı Sezgi Üstün San da, filmi pandemi öncesi çektiklerini ve seyirci ile buluşmanın verdiği mutluluğu dile getirirken, “gerçek bir dünyayı anlattığımızı düşünüyorum. Çoğumuzun gözüne çarpmayan bir gerçeklik. Böyle bir otelin varlığını bu filmle keşfettim. Gerçek bir dünya kurduk, dolayısıyla karakterlerin gerçekçi oyunlarıyla da duyguların seyirciye geçebileceğini umuyorum” dedi.

Yorumlar (0)