DasDas 2021'e eğlenceli bir programla veda ediyor

KÜLTÜR SANAT 20.12.2021, 14:42 20.12.2021, 14:47
DasDas 2021'e eğlenceli bir programla veda ediyor

DasDas’ta 2021 sanat ve eğlence dolu bir haftayla sona eriyor. ‘Vahşet Tanrısı’, ‘Bir Barda Bir Gece’, ‘Romeo & Juliet’, ‘Deli Bayramı’ ve ‘Ağaçtaki Kız’ gibi sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği tiyatro oyunları yıl bitmeden bir kez daha seyirciyle buluşuyor. Aynı zamanda DasDas; Günay Acar Ensemble 90’lar Türkçe Pop, Swing İstanbul Yılbaşı Partisi ve Yılbaşı Panayırı kapsamındaki birçok etkinlik ile yılın son haftasını unutulmaz kılacak.

Ebeveynlerin hikayesini eğlenceli bir dille seyirciye aktaran ‘Vahşet Tanrısı’, 20 Aralık akşamı 20.30’da DasDas’ta olacak. Yasmina Reza imzalı oyunun kadrosunda Binnur Kaya, Dolunay Soysert, Güven Kıraç ve Levent Ülgen gibi usta sanatçılar buluşuyor.

‘Bir Barda Bir Gece’, 21 ve 22 Aralık akşamları 20.30’da tiyatroseverleri kadınların her akşam başlayan elektrik kesintileri sırasında kayboldukları bir dünyada arkadaşını bulmak için bir bara giden üniformalı kız ile barın tek çalışanı bir kadının arasındaki gerilimin ve soru işaretlerinin hiç bitmediği geceye davet ediyor. Nurgül Yeşilçay ile Afra Saraçoğlu’nun bir araya geldiği Nagihan Gürkan yönetmenliğindeki oyun, günümüze çok da uzak olmayan distopik bir dünyayı anlatıyor.

90’lar, 24 Aralık akşamı 21.30’da DasDas’a geri dönüyor. Günay Acar Ensemble 90’lar Türkçe Pop ile DasDas ziyaretçilerini nostaljik bir akşam bekliyor.

Kadrosunda Ayberk Aladar, Barış Gönenen, Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Can Avcı, Ceren Boz, Deniz Can Aktaş, Erdem Akakçe, Ertuğrul Gümrükçüoğlu, Hülya Gülşen, Naz Çağla Irmak, Onur Tanyeri, Sinan Gülşen ve Ümit Erlim’in bir araya geldiği Shakespeare’in yıllara meydan okuyan ölümsüz eseri ‘Romeo & Juliet’ 25 Aralık akşamı 20.30’da DasDas’ta sergilenecek. Yönetmenliğini Mert Fırat ve Nagihan Gürkan’ın üstlendiği oyun, dillere destan olmuş büyük bir aşkı farklı bir zaman dilimine uyarlayarak izleyenlere sunuyor.

26 Aralık günü 15.00’te matine, 19.00’da suare seansı ile ‘Deli Bayramı’, Turgut Özakman’ın 1987 yılında kaleme aldığı aynı adlı eserin delilerini DasDas’a taşıyor. Metin Akpınar’ın hem süpervizörlüğünü hem de Mert Fırat ile beraber yönetmenliğini üstlendiği oyun; Alper Baytekin, Ayşegül Cengiz, Büşra Alnıtemiz, Cansu Boz, Didem Balçın, Erdi Güçlü, Hande Özkurt, Kadir Burak Baydar, Mert Fırat, Nila Fırat, Özgün Aydın, Tunahan Çilingir ve Volkan Yosunlu’dan oluşan zengin kadrosu ve keyifli komedisiyle DasDas Sahne’de 2021’e veda ediyor.

27 Aralık akşamı 20.30’da DasDas’ın en son prömiyerini yapan oyunu ‘Ağaçtaki Kız’ bir kez daha tiyatroseverlerle buluşacak. Şebnem İşigüzel’in aynı adlı romanından İlksen Başarır tarafından sahneye uyarlanan, Ahsen Eroğlu ile Tunahan Çilingir’in, iki gencin hayata dair paylaşımlarını konu alan oyunu ‘Ağaçtaki Kız’, Başarır yönetmenliğinde DasDas’ta sahnelenmeye devam ediyor.

24 Aralık akşamı 19.00’da DasDas’ta swing rüzgarı esecek. Swing İstanbul’un dansçıları yılın son partisi ile kimsenin yerinde duramayacağı bir gece yaşatacak.

DasDas’ta aralık ayı Yılbaşı Panayırı ile sona eriyor. 25-28 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek panayır 2021’in son haftasını unutulmaz kılacak. 25 Aralık günü 13.00 ve 16.00’da iki temsil ile ‘Uyku Nereye Kaçar?’, 26 Aralık günü 13.00 ve 16.00’da yine iki temsil ile ‘Astro Ay’a Tırmanıyor’ minik tiyatroseverlerle buluşacak.

25 Aralık akşamı DasDas ziyaretçileri Uyanıklar’ın keyifli performansıyla müziğe doyarken Romeo & Juliet Partisi ile eğlence tüm akşam sürecek.

Yaklaşık 20 yıldır çeşitli projelerde aynı sahneyi paylaşan sanatçılardan oluşan Open String Session, kalplere kazınan kült filmlerin klasikleşmiş yeni yıl müzikleriyle DasDas’ta 28 Aralık akşamı 20.30’da keyifli bir konsere imza atacak. DasDas, Türkiye’nin önde gelen kadın akordeon sanatçılarından Özge Metin’in de katılımıyla sanatseverlere renkli bir gece sunacak.

Yorumlar (0)