DasDas'ta eğlence dolu bir hafta!

KÜLTÜR SANAT 31.01.2022, 14:19 31.01.2022, 14:42
DasDas'ta eğlence dolu bir hafta!

Yeni hafta DasDas’ta ‘Anadolu Efes Katkılarıyla: Westend / Batının Sonu’ ile başlıyor. Oyuncu kadrosunda Evren Bingöl, Gün Koper, Mert Fırat, Naz Çağla Irmak, Tülin Özen ve Pervin Bağdat’ın bir araya geldiği oyun, 31 Ocak akşamı 20.30’da DasDas Sahne’de izlenebilecek. Prömiyer yaptığı günden bu yana ilgiyle izlenen ‘Westend / Batının Sonu’, Eduard ve Charlotte çiftinin eski arkadaşlarını ve komşularını lüks bir mahalledeki yeni evlerinde ağırladıkları ilginç geceyi konu alıyor.

DasDas Atölye, 2 Şubat akşamı 21.00’de Toy İstanbul’un ‘Anadolu Efes Mavi Sahne: Düğün Şarkıcısı’ oyununa ev sahipliği yapıyor. BBG yarışmasında popüler olmasının ardından hızla popülerliğini kaybeden bir caz şarkıcısının düğün şarkıcısı olma hikayesinin eğlenceli bir dille aktarıldığı ‘Düğün Şarkıcısı’nda Erdi Işık’ın kalemi Kayhan Berkin rejisiyle buluşuyor. Şahnaz’ın trajikomik hikayesi Nergis Öztürk’ün performansıyla sahnede hayat buluyor.

DasDas Mutfak bu hafta da açık mikrofon geceleriyle ziyaretçilerine kahkaha dolu dakikalar sunuyor. 2 Şubat akşamı 21.30’da ‘TuzBiber Stand Up’ kulübü komedyenlerinden Caner Omur, Utku Ergin, Mustafa Sağır, Tuna Kalınsaz ve Deniz Özturhan DasDas Mutfak’ta şovlarını sergileyecek. 9 Şubat akşamı 21.30’da ise sahne Caner Dağlı, Seda Yüz, Ali Congun, Aksel Gürel ve İstiklal Akarsu’ya ait olacak.

Ebeveynlerin hikayesini merkezine alan ‘Vahşet Tanrısı’ 3 ve 9 Şubat akşamları 20.30’da DasDas Sahne’de sergilenecek. Fransız komedi yazarı Yasmina Reza’nın ödüllü oyununun kadrosunda Binnur Kaya, Dolunay, Güven Kıraç ve Levent Ülgen gibi yıldız isimler buluşurken oyunu Celal Kadri Kınoğlu yönetiyor.

‘Celal Kadri Kınoğlu Trio’ ile 3 Şubat akşamı 21.00’de DasDas Mutfak’tan caz tınıları yükselecek. Keyifli gecede Sinan Altıparkmak gitarıyla, Umut Oymak ise kontrbasıyla Celal Kadri Kınoğlu’nun tenor saksafonuna eşlik edecek.

4 Şubat akşamı 20.30’da DasDas Sahne’de ‘Romeo & Juliet’le romantizm rüzgarları esecek. Shakespeare’in ünlü tragedyası, Ayberk Aladar, Barış Gönenen, Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Can Avcı, Ceren Boz, Deniz Can Aktaş, Erdem Akakçe, Ertuğrul Gümrükçüoğlu, Hülya Gülşen, Naz Çağla Irmak, Onur Tanyeri, Sinan Gülşen ve Ümit Erlim’den oluşan zengin bir kadroyla DasDas’ta sahneleniyor. Mert Fırat ile Nagihan Gürkan yönettiği ‘Romeo & Juliet’, iki düşman ailenin birbirlerine delicesine aşık çocuklarının imkansızlıklarla dolu öyküsünü anlatıyor.

Hafta sonu, çocuklar için DasDas Atölye’de dopdolu geçecek. 5 Şubat günü 13.00’te ‘Uyku Nereye Kaçar’ ile uykularının peşine düşen Pelin ve Berçem’in serüvenine dahil olacak minikler, 6 Şubat günü 13.00’te ‘Astro Ay’a Tırmanıyor’ ile Bağış ve dostu Astro’nun gökyüzünün derinliklerine doğru çıkacakları yolculuklarında onlara eşlik edecekler.

DasDas Sahne, 6 Şubat günü 15.00 ve 19.00’da delilere ev sahipliği yapacak. Metin Akpınar süpervizörlüğündeki ‘Deli Bayramı’ 6 Şubat günü matine ve suare seanslarıyla DasDas’ta olacak. Alper Baytekin, Ayşegül Cengiz, Büşra Alnıtemiz, Cansu Boz, Didem Balçın, Erdi Güçlü, Hande Özkurt, Kadir Burak Baydar, Mert Fırat, Nila Fırat, Özgün Aydın, Tunahan Çilingir ve Volkan Yosunlu’nun kadrosunda bir araya geldiği; Metin Akpınar ve Mert Fırat’ın yönetmenliğini üstlendiği oyun, keyifli bir komedi sunacak.

7 ve 8 Şubat akşamları ‘Zengin Mutfağı’, DasDas Sahne’de tiyatroseverlerle buluşacak. Usta sanatçı Şener Şen’in Gizem Ergün, Kutay Sandıkçı, Onay Kaya ve Uğur Arda Başkan gibi genç kuşağın başarılı oyuncularıyla sahneyi paylaştığı Vasıf Öngören imzalı oyunda izleyenler, Cumhuriyet tarihinde görülmüş en büyük işçi hareketinin zengin bir ailenin mutfağın yansımasına tanıklık edecek.

‘Anadolu Efes Mavi Sahne: Yalnızlar İçin Çok Özel Bir Hizmet’, 9 Şubat akşamı 21.00’de kendini bilmek ve bulmak arasındaki kayboluş hikayesini sanatseverlerle buluşturacak. Ceren Boz, Nihan Işık, Sabahattin Yakut ve Ümit Erlim’in rol aldığı oyun, Murat Gülsoy’un aynı adlı romanından Ceren Boz ve Nagihan Gürkan tarafından sahneye uyarlandı.

Ahsen Eroğlu ve Tunahan Çilingir’in sahneyi paylaştığı, Şebnem İşigüzel’in aynı adlı romanından İlksen Başarır tarafından sahneye uyarlanan ‘Ağaçtaki Kız’, 10 Şubat akşamı 20.30’da DasDas Sahne’de sergilenecek. İlksen Başarır’ın aynı zamanda yönetmen koltuğunda oturduğu oyunda izleyenler, Ağaçtaki Kız ile Yunus’un hayata dair paylaşımlarına tanık olacak.

Müzikseverler bu haftaya eğlenceli bir geceyle veda ediyor. ‘+1 Sunar: Büyük Ev Ablukada – Mutsuz Parti’ konseri ile Büyük Ev Ablukada bir kez daha DasDas’a konuk oluyor. Eğlencenin hız kesmeyeceği gecede grubun sevilen şarkıları ve görülmeye değer sahne şovları ile DasDas Sahne’de keyifli bir gece yaşanacak.

Yorumlar (0)