DasDas’ta bu hafta neler var?

KÜLTÜR SANAT 14.02.2022, 14:39
DasDas’ta bu hafta neler var?

Usta sanatçı Şener Şen’i tiyatro sahnesinde izleme fırsatı sunan ‘Zengin Mutfağı’ 14 Şubat akşamı 20.30’da DasDas’ta olacak. Şen sahnede Gizem Ergün, Kutay Sandıkçı, Onay Kaya ve Uğur Arda Başkan gibi genç isimlerle Cumhuriyet tarihinde görülmüş en büyük işçi hareketinin zengin bir ailenin mutfağına yansımasını seyirciye aktarıyor. Vasıf Öngören imzalı oyun, 15-16 Haziran 1970 olaylarına ışık tutuyor.

Ebeveynlerin komedisi bu hafta da DasDas’ta seyirciyle buluşmaya devam ediyor. Binnur Kaya, Dolunay Soysert, Güven Kıraç ve Levent Ülgen’in sahneyi paylaştığı Celal Kadri Kınoğlu yönetmenliğindeki ‘Vahşet Tanrısı’ 15 ve 23 Şubat akşamları 20.30’da DasDas Sahne’de sergilenecek.

16 Şubat akşamı 20.30’da DasDas; Neslihan Arslan, Nurhan Özenen ve Salih Bademci’nin kadrosunda yer aldığı ‘Fanatik’ oyununa ev sahipliği yapıyor. Michael Önder’in kaleminin Çağrı Şensoy rejisiyle buluştuğu oyun, küçük çocukları için en iyisini yapmaya çalışan ve kendilerini koca bir çatışmanın içinde bulan bir ailenin hikayesini eğlenceli bir dille izleyenlere aktarıyor.

Aynı akşam 21.00’de DasDas Atölye yalnızlara ses veriyor. Murat Gülsoy’un aynı adlı romanının sahneye uyarlanan ‘Anadolu Efes Mavi Sahne: Yalnızlar İçin Çok Özel Bir Hizmet’ Nagihan Gürkan yönetmenliğinde tiyatroseverlerle buluşuyor. Ceren Boz, Nihan Işık, Sabahattin Yakut ve Ümit Erlim’in sahneyi paylaştığı oyun, kendini bilmek ve bulmak arasındaki kayboluş hikayesini anlatıyor.

16 Şubat akşamı 21.30’da ise DasDas Mutfak’ta komedi rüzgarı esecek. ‘Tuz Biber – Stand Up’ komedi kulübü üyelerinden Engin Türkoğlu, Aksel Gürel, Cemil Marki, Efe Tunçer ve Ömer Harmankaya sahneye çıkarak eğlenceli bir akşama imza atacaklar. 23 Şubat akşamı 21.30’da ise Utku Ergin sahnede olacak.

DasDas’ta komedi rüzgarının esintileri 17 Şubat akşamı 20.30’da da hissedilmeye devam edecek. Son dönemin ön plana çıkan komedyenlerinden Deniz Göktaş, yeni haftada DasDas Sahne’ye konuk oluyor.

Metin Akpınar süpervizörlüğündeki ‘Deli Bayramı’ 18 Şubat akşamı 20.30’da DasDas Sahne’de sahnelenecek. Alper Baytekin, Ayşegül Cengiz, Büşra Alnıtemiz, Cansu Boz, Didem Balçın, Erdi Güçlü, Hande Özkurt, Kadir Burak Baydar, Mert Fırat, Nila Fırat, Özgün Aydın, Tunahan Çilingir ve Volkan Yosunlu’nun rol aldığı zengin oyuncu kadrosuyla oyun, sanatseverlere keyifli bir komedi sunacak.

DasDas Çocuk’un ilgiyle takip edilen oyunu ‘Beceriksiz Kralın Öyküsü’ 19 Şubat günü 13.00’te DasDas Atölye’de olacak. Alper Baytekin’in tasarlayıp yönettiği oyunda minik tiyatroseverler, uzak bir ülkenin beceriksizliğiyle ünlü kralının saraya şans eseri gelen biriyle değişen hayatına tanıklık edecek.

Aynı günün akşamı 20.30’da Ağaçtaki Kız, bir çınarın üzerinden sanatseverlere seslenecek. Şebnem İşigüzel’in aynı adlı romanından İlksen Başarır tarafından sahneye uyarlanan ve yönetilen ‘Ağaçtaki Kız’, DasDas Sahne’de olacak. İzleyenler, Ağaçtaki Kız ile Yunus’un hayata dair paylaşımlarıyla unutulmaz bir akşam yaşayacak.

DasDas Mutfak’ta ise 19 Şubat akşamı 22.00’de sahne Deniz Sipahi’ye ait olacak. Sipahi, hem güncel hem de retro şarkıları modern yorumuyla seslendirecek.

20 Şubat günü 13.00’te yine Alper Baytekin’in tasarlayıp yönettiği ‘Astro Ay’a Tırmanıyor’ DasDas Atölye’de sergilenecek. Bağış Angigün ve Buse Demirel’in sahneyi paylaştığı oyun Bağış ve dostu Astro’nun gökyüzüne doğru çıktıkları heyecan dolu macerayı gözler önüne sererken sürdürebilirlik ve temiz çevre temalarını da işliyor.

Kafka’nın ölümsüz eseri ‘Dava’nın, üzerinden yıllar geçse de yeniden açılacağı ‘Joseph K.’, 20 Şubat günü 17.00’de DasDas Sahne’de oynanıyor. İngiliz yazar Tom Basden’ın imzasını taşıyan, süpervizörlüğünü Serdar Biliş’in yaptığı ‘Joseph K.’; Mert Fırat, Didem Balçın, Onur Dilber ve Özgün Aydın gibi isimleri buluşturuyor.

DasDas ziyaretçileri 21 Şubat akşamı 20.30’da ‘Anadolu Efes Katkılarıyla: Westend / Batının Sonu’ ile Eduard ve Charlotte çiftinin eski dostlarını ve komşularını ağırladıkları ilginç geceye konuk oluyor. Kadrosunda Evren Bingöl, Gün Koper, Mert Fırat, Naz Çağla Irmak, Pervin Bağdat ile Tülin Özen bir araya geldiği ‘Westend / Batının Sonu’nda konuşulmaya cesaret edilemeyen konular açılırken sırlar ortaya dökülecek.

Semaver Kumpanya’nın 5 sezondur kapalı gişe oynanan oyunu, Moliere’in kült eseri ‘Cimri’ 22 Şubat akşamı 20.30’da DasDas Sahne’de olacak. Tansu Biçer rejisinin Serkan Keskin’in Harpagon performansıyla buluştuğu oyunda Keskin’e Sezin Bozacı, Ahmet Kaynak, Mertcan Ertürk, Metin Alpargun, Cansu Saka, Onur Yalçınkaya, Ezgi Ulusoy Tamer, Onur Şenol, Selen Şenay, Uğur Senkeri ve Saniye Samra eşlik ediyor.

23 Şubat akşamı 21.00’de DasDas Atölye’de Anadolu Efes Mavi Sahne kapsamında ‘Istırap Korosu’ oynanacak. Prömiyeri 25. İstanbul Tiyatro Festivali’nde gerçekleştirilen Bam İstanbul’un seyircisine çok sesli bir apartman hikayesini anlattığı ‘Istırap Korosu’ Murat Mahmutyazıcıoğlu yönetmenliğinde Seda Türkmen ve Deniz Karaoğlu’nun performanslarıyla tiyatroseverlerle buluşuyor.

Oyuncu kadrosunda Alper Baytekin, Didem Balçın, Ecmel İs, Erdem Akakçe, Hülya Gülşen, Iraz Yöntem, Name Önal, Tuğrul Tülek’in buluştuğu ‘Ben Varım’ DasDas Sahne’ye geri dönüyor. Uzun bir aranın ardından 25 Şubat akşamı 20.30’da DasDas Sahne’de sergilenecek Peter Lund imzalı ve Ümit Aydoğdu yönetmenliğindeki oyun, umuda benzeyen ama hep umutsuzlukla biten mucize beklentisinden nasıl kurtulacağımıza ve ne zaman ne olduğunda “Ben yokum!” dememiz gerektiğine dikkat çekiyor.

Yorumlar (0)