Deezer, ilk Türkçe podcast dizisini yayınladı

KÜLTÜR SANAT 18.05.2021, 12:58 18.05.2021, 14:29
Deezer, ilk Türkçe podcast dizisini yayınladı

Global online müzik dinleme hizmeti Deezer ilk Türkçe gerçek soygun belgeselini yayınladı. 2012 yılında Ankara Müzesi'nde gerçekleşen büyük soygunun hikayesini anlatan “Teklifpodcast dizisi heyecan dolu hikâyeyi 6 bölümde anlatıyor. 

2012 yılında Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde ünlü ressamlara ait bazı çok değerli tabloların kayıp olduğunun tespit edilmesi basında geniş yer bulmuştu. Çok geçmeden 250 milyon dolarlık soygun ortaya çıkmış ve içeriden planlandığı belirlenmişti. Müze çalışanları ve bir soygun çetesi, resimlerin yerine sahtelerini koyup orijinallerini karaborsada satmıştı.  Suç ortaklarından birisi “Güneş Işığı" takma adıyla itirafçı olunca tüm suç şebekesi çökertilmişti. Olayın belgesel podcast'i: Teklif, soygunun merak uyandıran ve sansasyonel ayrıntılarını gözler önüne seriyor.

Deezer Türkiye’de podcast yayınlarına geçen yıl Haziran ayında başlamış ve kullanıcılarına müzikten kişisel gelişime, yemekten tarihe ve komediye 11 kategori ve 15 farklı tarzda uluslararası ve yerel podcast yayınını sunmuştu. Global online müzik devi ilk Türkçe “Originals” serisi podcastlerini ise komedyen Deniz Göktaş’ın eğlenceli serisi duyurmuştu. “Teklif” Originals Podcast serisinin ilk gerçek soygun hikayesi olarak göze çarpıyor.

Hem Premium hem de ücretsiz aboneler Teklif podcast dizisi ile birlikte her zevke hitap eden geniş içerik yelpazesine “Şovlar” sekmesi altında erişebilir. 

Yorumlar (0)