Ece Yüksel: “İnanılmaz bir deneyim"

KÜLTÜR SANAT 19.09.2022, 12:14 19.09.2022, 16:02
Ece Yüksel: “İnanılmaz bir deneyim"

Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin yılın iddialı yapımlarının yer aldığı uluslararası seçkisinden Güzel Bir Sabah ve Üç Bin Yıllık Bekleyiş filmleri de 18 Eylül Pazar günü gösterildi.

Cannes Film Festivali’nde Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünde yarışan ve geçen yıl Bergman Adası filmiyle izleyiciyle buluşan Mia Hansen-Løve’un, Güzel Bir Sabah (One Fine Morning) adlı filmi, küçük kızıyla yaşayan ve hasta babası için uygun bir bakımevi arayan genç bir kadını odağına alıyor. George Miller’in Mad Max: Fury Road’dan tam yedi yıl sonra yönetmen koltuğuna geri döndüğü Üç Bin Yıllık Bekleyiş (Three Thousand Years Of Longing), İngiliz yazar A.S. Byatt’ın 1994 tarihli “Bülbülün Gözündeki Cin” adlı öyküsünden uyarlama.

Idris Alba ve Tilda Swinton’ın başrollerini paylaştığı, Cannes Film Festivali’nde prömiyerini yapan filmde Zerrin Tekindor, Ece Yüksel, Burcu Gölgedar ve karikatürist Erdil Yaşaroğlu başta olmak üzere Türkiye’den oyuncular da rol alıyor. Filmin gösterim öncesi gerçekleşen söyleşine filmin oyuncularından Ece Yüksel ve Burcu Gölgedar da katıldı. Film projesine dâhil olma süreciyle ilgili Ece Yüksel “İnanılmaz bir deneyim. Cast direktörümüz Ezgi Baltaş bir gün aradı beni ve George Miller’ın Türk castı olan bir film yapmak beni de auditiona çağırmak istediğini söyledi. Duyunca inanamadım. Auditiona gittim ve 8 saat süren bir workshop gibiydi. Sonrasında George Miller’la çalışacağımız haberini aldık” dedi. Burcu Gölgedar ise “Rüya gibiydi. İzlemeden bunu anlamak çok zordu. Şu an burada izleyeceğiniz için de çok heyecanlıyım” sözleriyle duygularını aktardı.

Yorumlar (0)