Erdal Beşikçioğlu’ndan "Küvetteki Gelinler"

KÜLTÜR SANAT 22.09.2021, 09:17 23.09.2021, 09:35
Erdal Beşikçioğlu’ndan  "Küvetteki Gelinler"

Erdal Beşikçioğlu kadın cinayetlerine ‘Küvetteki Gelinler’ oyunu ile dikkat çekecek. Kadına yönelik artan şiddete ve kadın cinayetlerine sahneden itiraz var. Erdal Beşikçioğlu, kurucusu olduğu Tatbikat Sahnesi’nde Küvetteki Gelinler oyununu sahneye koymaya hazırlanıyor. İngiltere, Kanada ve İskoçya gibi sahnelendiği birçok ülkede ilgi gören ve tartışma yaratan oyun, üç kadının aynı adam tarafından gösterilen sahte sevgiyle kandırılıp, dolandırıldıktan sonra yalnızlaştırılmalarını ve ardından benzer yöntemlerle yok edilmelerini anlatılıyor.

HAVUZDA SANAT PERFORMANSI SERGİLEDİLER

Yönetmenliğini, Erdal Beşikçioğlu’nun yaptığı oyunda Hazal Türesan, Selin Zafertepe ve Naz Göktan oynuyor. Beth Graham, Charlie Thomlinson ve Daniela Vlaskalic’in yazdığı ‘The Drowning Girls’den Beliz Coşar’ın çevirdiği ‘Küvetteki Gelinler için Erdal Beşikçioğlu geçtiğimiz hafta bir tanıtım videosu çekti. Üç oyuncu üzerindeki gelinliklerle girdikleri, içinde küvet olan havuzu performans alanı haline dönüştürdüler. 6 Ekim’den itibaren Fişekhane’de Türkiye prömiyerini yapacak olan Küvetteki Gelinler, sezonun iddialı oyunları arasında gösteriliyor.

TATBİKAT SAHNESİ İSTANBUL’DA

Erdal Beşikçioğlu ve eşi Elvin Beşikçioğlu’nun kurduğu Genel Sanat Yönetmenliğini Erdal Beşikçioğlu’nun yaptığı Tatbikat Sahnesi, oyunlarını İstanbul’daki yeni sanat üssü Fişekhane Sahnesi’nde seyirciyle buluşturuyor. Tatbikat Sahnesi, Küvetteki Gelinler ve ardından sahneye konulacak yeni oyunların dışında Fahrenheit 451, Nina ve Bir Delinin Hatıra Defteri gibi çok sevilen oyunlarını da Fişekhane’de sahneleyerek seyircisine zengin bir repertuvar sunacak.

İşte oyunun künyesi: Tür: Dram, Süre: Tek Perde / 65 Dakika, Yaş Sınırı: 16 yaş, Yazan: Beth Graham, Charlie Tomlinson, Daniela Vlaskalic, Çeviren: Beliz Coşar, Yöneten: Erdal Beşikçioğlu, Yönetmen Yardımcısı: Fatih Sönmez, Koreografi: Evrim Akyay, Işık Tasarım: Yakup Çartık, Dekor Tasarım: Barış Dinçel, Kostüm Tasarım, Alisse Nuera, Afiş Tasarım: Hande Şiri, Fotoğraf: Murat Muratal, Oyuncular: Hazal Türesan Selin Zafertepe Naz Göktan

Yorumlar (0)