Festivalin 4. gününde "Earwig" izleyiciyle buluştu

KÜLTÜR SANAT 20.09.2022, 11:55 20.09.2022, 16:14
Festivalin 4. gününde  "Earwig" izleyiciyle buluştu

Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin dördüncü gününde, heykeltıraş, şair ve romancı Brian Catling’in kitabından uyarlanan Earwig izleyiciyle buluştu. Film, Lucile Hadžihalilović’in gizemli ve düşsel dünyasından uzun süre saklanmış sırlara ve yeniden uyanan anılara dair büyüleyici bir masal sunuyor.

2021 San Sebastian Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Earwig, daha açılış jeneriğinden izleyiciyi bir tür transa, rüyaya, kâbusa ya da bir hipnoz ışığını takip etmeye çağırıyor. Ayrıca, Andreas Dresen’in ödüllü filmi Rabiye Kurnaz George W. Bush’a Karşı (Rabiye Kurnaz Vs. George W. Bush) da Eski Köylü Pazarı’nda ücretsiz olarak gösterildi.

Film, 20 yıl önce Pakistan’da yakalanarak Guantanamo toplama kampında tutulan Murat Kurnaz’ın davasını, annesi Rabiye’nin oğlunu kurtarmak için verdiği mücadele üzerinden takip ediyor. Bu hikâyeyi dramatiklikten uzak, komedi dozu yüksek bir yapıda anlatan filmin başrol oyuncusu Meltem Kaptan, Berlin Film Festivali’nde En İyi Başrol Oyuncusu Ödülü kazanırken, film En İyi Senaryo ve Sanat Sinemaları Birliği Ödülü’ne layık görüldü.

Yorumlar (0)