FIPRESCI Ödülü "Benim Bedenim" filmine verildi

KÜLTÜR SANAT 11.06.2021, 12:50 11.06.2021, 16:03
FIPRESCI Ödülü "Benim Bedenim" filmine verildi

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla düzenlenen 24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde FIPRESCI Ödülü dün akşam son seans öncesinde açıklandı. Her Biri Ayrı Renk bölümünde yer alan 12 film arasından Boyd Van Hoeij, Rüdiger Suchsland ve Esin Küçüktepepınar’dan oluşan FIPRESCI jürisi ödüle, Samaher Alqadi’nin yönettiği Benim Bedenim/As I Want filmini layık gördü.

Jüri üyeleri gerekçelerini şöyle açıkladı; “Farklı sinema tekniklerini bir araya getirerek, Mısır’daki Arap Baharı kadınlarının ve bu kadınların süren eşitlik ve insan hakları mücadelesinin portresini çizmek için kameranın imkânlarını araştırma yolundaki özgün yaklaşımından ötürü biz FIPRESCI Jürisi, ödülü Samaher Alqadi’nin Benim Bedenim filmine veriyoruz.”

Samaher Alqadi’nin 2011 Mısır Devrimi’nin ikinci yıldönümünde yapılan gösterilerde sokakta meydana gelen toplu tecavüzlere karşı Mısırlı kadınların isyanını anlattığı Benim Bedenim/As I Want bugün festival kapsamında Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gösterilecek.

Yorumlar (0)