"Genç Cadı" Ahsen Eroğlu seçildi!

KÜLTÜR SANAT 15.02.2021, 10:54 16.02.2021, 09:08
"Genç Cadı" Ahsen Eroğlu seçildi!

İlki 1998 yılında düzenlenen ve Türkiye’deki kadın hareketiyle birlikte büyüyen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali bu yıl Araftan Çıkmak temasıyla sinemaseverlerle buluşacak. Pandemi koşulları nedeniyle geçtiğimiz yıl sadece çevrim içi kanallar üzerinden yapılan festival bu yıl izleyicileriyle hem sanal hem de gerçek mekânlarda buluşmayı umuyor.

Festivalin her yıl sinemamızdaki kadın emeğinin altını çizmek ve yeni kuşak kadın sinemacıları cesaretlendirmek üzere verdiği ödüller 27 Mayıs’ta düzenlenecek açılış töreninde sahiplerine takdim edilecek.

Genç kadın oyuncuları yüreklendirmek, sinema yolculuklarını destekleyerek bu alandaki üretimlerine dikkat çekmek ve Türkiye sinemasında kadınlara yönelik güçlü, olumlu kadın rollerinin yazılmasını teşvik etmek amacıyla 2009 yılından bu yana verilen Genç Cadı Ödülü son dönemde Ozan Yoleri’nin yönettiği “Aylin” adlı kısa filmde büyük beğeni toplayan ve ilk uzun metraj filmi “Sardunya”yı yakın zamanda izleyebileceğimiz Ahsen Eroğlu’na verilecek.

Festivalin 2013 yılında ilk kez verdiği; kendi alanında “uğraşına” bir ömür vermiş kadınları selamladığı Tema Ödülü ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Yorumlar (0)