"Godot'yu Bekler-ken" 27 Ekim'de prömiyer yapacak!

KÜLTÜR SANAT 25.09.2023, 11:58 26.09.2023, 16:01

HedoneArt yeni sezona çok büyük heyecan ve disiplinle bomba gibi hazırlanıyor. HedoneArt, Nobel ödüllü Absürd tiyatronun en önemli temsilcisi Samuel Beckett'in unutulmaz, eşsiz sanat eseri "Godot'yu Beklerken"i, uyarlama metin olarak "Godot'yu Bekler-ken" adıyla tekrar seyircisiyle buluşturmak için kollarını sıvadı.

Oyun, Terzi Ayhan Classics'in ana sponsorluğunda ve Ozza Galata'nın sponsorluğunda hayata geçecek... Oyunun yönetmeni Burak Han Keyif tarafından uyarlanıp yönetilecek metin, Beckett'in Fransızca ve İngilizce metninden yola çıkarak postyapısalcı bir yaklaşımla, Dekonstrüksiyon (yapısöküm) yöntemiyle sahnelenecek.

Oyuncu kadrosunda ise usta isimler, Umut Karadağ ve Kanbolat Görkem Arslan bulunmakta...

İLK KEZ AYNI SAHNEDE!

Yılların Devlet Tiyatrosu Sanatçısı ve ödüllü Sinema/Televizyon oyuncusu, usta isim Umut Karadağ ile Tiyatro/Sinema/Dizi oyuncusu usta isim Kanbolat Görkem Arslan ilk kez aynı sahneyi paylaşacak!

Bu iki dev isim seyirciyle etkileşimi yüksek, seyircinin daha önce hiç karşılaşmadığı bir tiyatro deneyimi ile seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor...

27 EKİM PRÖMİYER!

Godot’yu Bekler-ken oyununun Prömiyeri 27 Ekim 2023 tarihinde saat 20:30'da House Of Performance (H.O.P) sahnesinde gerçekleşecek. Oyunun biletleri, biletix, biletinial ve tiyatrolar.com gibi tüm bilet satış noktalarından satışta!

UNUTULMAZ BİR DENEYİM

Yıllar içerisinde defalarca sahnede can bulan Beckett'in Godot'u hiç bu kadar önemli olmamıştı. Absürdizmin mihenk taşı sayılan bu eser, usta oyuncular Umut Karadağ ve Kanbolat Görkem Arslan’ın ve Nesli Yılmaz’ın muhteşem performansıyla, seyirci arasında unutulmaz bir deneyim yaşatmayı planlanıyor. Yönetmen Burak Han Keyif Beckett'in dilini, anlatmak istediklerini, Godot'nun gizemini ve daha bir sürü soru işaretini, ilmek ilmek nakış işler gibi sahneye aktararak tiyatroseverlerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

Oyunun ışık ve dekor tasarımını döneminin en başarılı tasarımcılarından Yasin Gültepe, Kostüm tasarımını dikkat çekici tasarımlarıyla Tuba Geçgel ve Müzik tasarımını kendine has özgün tarzıyla Berkay Özideş üstlenmekte...

DOĞRU ANLARSAK HEPİMİZİN GODOT'U AYNI

Beckett bu oyunu 2. Dünya Savaşı sonrası, insanların varoluş sancıları üzerine kaleme almış ve insanların hayata karşı umutsuzluklarına ayna tutmasını planlamıştı. Her ne kadar biz o savaşları görmesek de yaşadığımız varoluş sancıları katmer katmer artarak etrafımızı daha derin sarmış bulunmakta. Bu yönüyle Godot, bizleri tekrar derin düşüncelerin içine sokacak, hayatı anlamlandırmamıza ışık tutacak ve bunu tüm karanlığıyla bizlere gösterecek.

-Gidelim

-Gidemeyiz

-Neden?

-Godot'u bekliyoruz...

Yorumlar (0)