Göksel, New York Times Square’deki reklam panosunda

KÜLTÜR SANAT 17.06.2021, 11:15 17.06.2021, 17:35
Göksel, New York Times Square’deki reklam panosunda

Audio dünyasının lideri Spotify, müzik sektöründe kadın eşitliğini güçlendirmek üzere hayata geçirdiği EQUAL Müzik Programı kapsamında sadece kadın sanatçılardan oluşan global çalma listesinin yanı sıra, pek çok farklı ülkeden yerel çalma listeleri ile müzik dünyasında kadınları onurlandırmaya devam ediyor.

Program kapsamında oluşturulan EQUAL yerel çalma listeleri, Japonya’dan Arjantin’e, Malezya’dan İngiltere ve Türkiye’ye kadar 50’den fazla ülkedeki 35 farklı pazarı yansıtıyor. Program kapsamında yer alan her pazardan bir sanatçı, ayın EQUAL sanatçısı olarak kendi ülkesinin yerel çalma listesinin kapağında yer alıyor. EQUAL global çalma Listesi ise dünyanın dört bir tarafından EQUAL programına dahil olan kadın sanatçıların şarkılarından oluşuyor ve her ay yenilenen içeriği ile müzikseverlere sınırların ötesine taşan bir müzik deneyimi sunuyor.

Haziran ayında EQUAL global çalma listesine Türkiye’den konuk olan kadın sanatçı Çölde Bi’ Vaha adlı şarkısıyla Göksel oldu. “Aynı” şarkı Haziran ayında Türkiye EQUAL yerel çalma listesine girerken, pop müziğin sevilen sanatçısı aynı zamanda, bu ay Türkiye EQUAL çalma listesinin kapağını da süsledi. Bununla da kalmadı... Göksel, EQUAL Müzik Programı ile Spotify’ın New York Times Square’deki meşhur reklam alanlarında da boy gösterdi.

Spotify’ın EQUAL Müzik Programı’nda yer alan Göksel, hem program hakkında hem de kendisinin bu programın bir parçası olmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: “EQUAL yerel çalma listesinin haziran ayı sanatçısı olmak ve şarkımın dünyanın dört bir yanındaki kadın müzisyenlerin buluştuğu bu özel çalma listesinde yer alması çok güzel bir duygu. Ayrıca EQUAL global listesini dinlerken çok keyif aldım, başka dünyalardan farklı kadın sesleri duymak, keşfetmek hoşuma gitti. Mutlu hissediyorum.

Dünyanın sayılı meydanlarından birinde müzisyen kimliğimle görünür olmak da heyecan verici. Bu heyecan benim yeni işler yaratma cesaretimi artırıyor. Spotify bu projeler ile sanatçılara, kendi sınırlarımızın dışında yeni dinleyicilere görünür olma imkanı sağlıyor. Bu desteği tüm müzisyenler için çok kıymetli buluyorum.”

Yorumlar (0)