Haldun Dormen'den TEVİTÖL öğrencilerine büyük jest

KÜLTÜR SANAT 08.06.2023, 10:18
Haldun Dormen'den TEVİTÖL öğrencilerine büyük jest

Türkiye’nin dört bir yanından akademik potansiyeli yüksek olan çok yönlü öğrencilere, odaklı bir eğitim müfredatı geliştiren Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL), uluslararası kabul görmüş bir özel yetenek testiyle seçilen öğrencilerine kazandırdığı çağdaş akademik ve kültürel birikimle onları sosyal etki yaratan öncüler olarak yetiştirmeyi ve bunu gerçekleştirirken maddi imkanı olmayan öğrenciler için fırsat eşitliği yaratmayı amaçlıyor.

Türkiye’nin özel yetenekli çocuklara yönelik eğitim veren ilk lisesi TEVİTÖL, 40’tan fazla kulüp ve etkinlikle öğrencilere, kendi ilgi alanlarına göre ders dışı aktivitelerde yer alma imkânı da sunuyor.

TEVİTÖL Drama Kulübü bünyesinde kurulan TEVİTÖL Sahne, kurulduğu günden bu yana her yıl düzenli olarak yaratıcı drama etkinlikleriyle oyuncu kadrosunu geliştirmek, tiyatro ve sahne sanatlarına ilgili bir nesil olarak yetişmek ve akranlarını yetiştirmek amacıyla çalışmalar yürütüyor. Her yıl seçtikleri ve uyarladıkları bir oyunu sene sonunda sahneleyen Drama Kulübü öğrencileri, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için Molière’in ölümsüz eseri “Kibarlık Budalası”nı seçti. Yıl boyunca çalışmalarını sürdüren öğrenciler, hazırladıkları oyunu 6 Haziran Salı akşamı TEVİTÖL’ün kültür ve sanat merkezinde sahnelediler.

Öğrencilerin, akademik kadronun ve velilerin katılımıyla gerçekleşen akşamın en büyük sürprizi ise Türk tiyatrosunun duayen ismi Haldun Dormen oldu. 2022’ye kadar tam 12 yıl boyunca “Kibarlık Budalası”nın başrolünü üstlenen usta tiyatrocu, oyunun ilk temsilini izleyerek öğrencileri gururlandırdı.

Yorumlar (0)