“İguana Tokyo”, dünya prömiyerini 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapıyor

KÜLTÜR SANAT 03.10.2022, 10:18
“İguana Tokyo”, dünya prömiyerini 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapıyor

Kaan Müjdeci’nin yazıp yönettiği ve merakla beklenen ikinci uzun metraj filmi “İguana Tokyo”, dünya prömiyerini 5 Ekim Çarşamba günü 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yapıyor!

Başrollerini Saadet Işıl Aksoy, Ertan Saban ve Deniz Ülkü’nün paylaştığı “İguana Tokyo”, Japonya’nın başkenti Tokyo’da yaşayan üç kişilik küçük bir Türk ailesinin, M² adlı bir sanal gerçeklik oyununa bağlanmalarıyla bilinçaltının dehlizlerine uzanan hikâyesine odaklanıyor. Gerçekle fantezi arasındaki ince çizgi bulanıklaşırken M² yaşam alanlarını kontrol edip ailenin gündelik hayatını yeniden tanımlamaya başlar. Kurallar basittir: Kim kazanırsa evdeki kişisel alanı büyür, daha büyük metrekareye sahip olan evi de yönetir. Ailenin M²’yi en iyi oynayan bireyi olan 14 yaşındaki Tokyo, elindeki bu güç sayesinde gerçeklikle gerçek olmasını istedikleri arasında gezinir.  İnsanların gerçeklikten kolayca kaçabildiği fantezi dünyalarında sadece hayvanlar dışarıdadır. Evin evcil hayvanı olan devasa, yeşil bir iguana, insanların iki dünya arasında yavaş yavaş kendilerini kaybetmelerine tanık olabilen tek canlıdır.

“İguana Tokyo”, izleyiciyi bir yandan “Bilinçaltınızla yüzleştiğinizde, yaşadıklarınızı taşıyabilir misiniz?” sorusuyla baş başa bırakırken diğer yandan da sanal gerçeklik oyunlarının insan dünyasını ele geçirişini gözler önüne seriyor.  

Yorumlar (0)