İş Sanat’tan çocuklara çevrim içi atölyeler

KÜLTÜR SANAT 30.04.2021, 13:47 30.04.2021, 17:21
İş Sanat’tan çocuklara çevrim içi atölyeler

İş Sanat, çocuklar için birbirinden eğlenceli ve eğitici atölyeleri çevrim içi ve ücretsiz olarak gerçekleştirmeye devam ediyor. 2019 yılında 21 bini aşkın, 2020 yılında pandemi önlemleri kapsamında ziyarete kapanmadan önceki 2,5 ayda ise beş binin üzerinde öğrenciyi ağırlayan Türkiye İş Bankası Müzesi’nin hazırladığı atölyeler İş Sanat’ın YouTube kanalı üzerinden çocuklarla buluşmaya devam ediyor. Şimdiye kadar 30 binden fazla erişime ulaşan atölyeler yeni bölümleri ile sanatı öğretirken sevdirmeyi sürdürüyor.

İlk bölümü İş Sanat’ın 23 Nisan etkinlikleri kapsamında yayınlanan Kumbara Atölyesi’nde “Evde Kumbara Yapalım” ile kolay malzemelerle kumbara yapmayı öğrenen çocuklar “Kumbara Afişi Yapalım” ile birbirinden renkli afişlerden yola çıkarak kendi afişlerini tasarlayacaklar. “Geleceğin Kumbara Öyküsünü Yazalım” ile gelecekte kumbaranın nasıl olacağını anlatan bir öykü yazacaklar. Kumbara Atölyesi kapsamında çocuklar, tasarladıkları afişleri ve yazdıkları öyküleri #issanat etiketini kullanarak sosyal medyada paylaşabilecekler.

“Çocuklar İçin Oyunlar” serisinde Kumbara, Hayal Dünyası, Katı Sızı Gaz, Kelime Oyunu, Köşe Kapmaca, Noktalar ve Kutular, Pazar Çantam, Resimli Sözlük, Tersini Yap, Yansıma oyunları yer alıyor. Çocuklar “Kedi Simba” ile bir yandan sanat eserleri yapımını öğrenirken bir yandan da resimli öykü yazmanın tadına varıyorlar.

Atölye Pikolo ile hazırlanan Atölye Buluşmaları serisi "Zamanlar Arası Sanat Yolculuğu”nda çocuklar “Zamanlar Arası Türk Sanatçılar” başlığında Fahrelnissa Zeid, Bedri Rahmi Eyüboğlu, İbrahim Çallı, Füreya Koral, Fikret Mualla’nın eserleriyle tanışıyor. “5 Kıta 5 Sanatçı” ile devam eden seride, Yayoi Kusama, Romuald Hazoumè, James Rizzi, Niki de Saint Phalle ve Judy Watson yer alıyor. Burcu Ural Kopan ve Gözde Eyce’nin hazırladığı Kitap ve Çizim Atölyesi ise yeni bölümleri ile çocuklarla buluşmaya devam ediyor.

Yorumlar (0)