İstanbul Film Festivali’nden Pedro Almodóvar sürprizi

KÜLTÜR SANAT 02.10.2020, 16:53
İstanbul Film Festivali’nden Pedro Almodóvar sürprizi

39. İstanbul Film Festivali’nin 9-20 Ekim tarihlerinde yapılacak Uluslararası Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması ve Filmekimi Galaları gösterimlerinin biletleri bugünden itibaren (2 Ekim) satışta.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen 39. İstanbul Film Festivali ekim ayında sinema salonlarında olarak sürüyor, aynı zamanda salon gösterimlerine başlıyor. Uluslararası Yarışma filmleri yalnızca festivalin çevrimiçi platformu filmonline.iksv.org’da gösteriliyor, Ulusal Belgesel Yarışması ve Filmekimi Galaları filmleri hem çevirimiçinde hem de Cinemaximum City’s Nişantaşı ve Kadıköy Sineması’nda da gösterime girecek. Festival kapsamında ekim ayında toplam 40 yeni film gösteriliyor.

Pedro Almodóvar sürprizi

Pedro Almodóvar’ın yeni filmi “İnsan Sesi / The Human Voice” Filmekimi Galaları kapsamında 21 Ekim’de Cinemaximum City’s Nişantaşı ve Kadıköy Sineması’nda gösterime girecek. Tilda Swinton’ın tek başına sürüklediği 30 dakikalık film, Venedik Film Festivali’nde ilk kez izleyici karşısına çıktı. 

Sinema gösterimleri

39. İstanbul Film Festivali, Cinemaximum City’s Nişantaşı ve Kadıköy Sineması salonlarında her gün üçer fiziksel gösterim düzenleyecek. Seanslar izleyicilerimizin sağlığı ve salonlarda dezenfeksiyona zaman ayırmak amacıyla 13.00, 17.00 ve 21.00 olarak belirlendi. Sinema salonlarında tüm Filmekimi Galaları ve Ulusal Belgesel Yarışması filmleri gösterilecek. Ulusal Belgesel Yarışması filmlerinin gösterimlerine film ekipleri katılacak ve soru-cevap yapılacak. Tüm filmlerin sinema ve çevrimiçi gösterim takvimi ve çizelgesine film.iksv.org sitesinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)