İstanbul Modern Sinema’da kısa film şöleni

KÜLTÜR SANAT 16.02.2022, 11:16 16.02.2022, 11:24
İstanbul Modern Sinema’da kısa film şöleni

İstanbul Modern Sinema’nın Türk Tuborg A.Ş.'nin katkılarıyla hazırladığı şubat ayı programında 30 kısa film izleyiciyle buluşuyor. Ücretsiz ve çevrimiçi gösterilecek “Gelecek Kısa” programı iki seçkiden oluşuyor: İlki, “Biz de Varız!” programının devamı niteliğinde, geçen sene Türkiye’de üretilmiş, animasyondan belgesele, deneyselden drama uzanan 18 kısa filmi kapsıyor. İkincisi ise Anadolu Kültür ve Diyarbakır Sanat Merkezi’nin ortaklaşa yürüttüğü “Hatırlamak ve Anlatmak için Şehre BAK” programı kapsamında üretilen 12 filmlik “Kulaktan Kulağa” seçkisi. 

“Biz de Varız!”ın kısaları

İstanbul Modern Sinema’nın Türkiye’den yeni filmleri bir araya getirdiği “Biz de Varız!” programının ardından hazırlanan seçkide Siz Biraz Uzak Kaldınız, Mozaik ve Plastik Rüya da dahil 18 kısa film yer alıyor. Program, filmlerin yanı sıra yönetmenleri de izleyiciyle buluşturuyor. 

12 kadından 12 kısa film

Şehre BAK kapsamında gerçekleştirilen “Kulaktan Kulağa” seçkisi Diyarbakır, Mardin ve Batman’dan 12 kadının 2020-2021 arasında ürettiği filmlerden oluşuyor. Seçki şehre ve hafızaya dair büyük, gürültülü, kuşatıcı anlatıların yerine kulaktan kulağa aktarılan ve dönüşen hikâyelere yer veriyor.

lduruyor. Çarşının görünmez kılınmış tarihine, aşefçilerin otlarını topladığı Hevsel Bahçeleri’nin ışığı düşüyor.

Yorumlar (0)