Kabahat filmi Adana Altın Koza’dan üç ödülle döndü!

KÜLTÜR SANAT 21.09.2022, 14:00
Kabahat filmi Adana Altın Koza’dan üç ödülle döndü!

Ümran Safter’in yönettiği film, jüri özel ödülü, filmin iki oyuncusu da umut veren kadın oyuncu ödülü ve en iyi yardımcı kadın ödülü kazandı. 

Belgesel filmleriyle tanınan Ümran Safter’in yönettiği  ilk kurmaca film özelliğini taşıyan Kabahat, gelenekler, taassup ve batıl inançların ortasında kalan 13 yaşındaki bir kız çocuğunun hikayesini anlatıyor. Mina Demirtaş’ın canlandırdığı Reyhan, bir yandan ilk kez yaşadığı regl deneyimiyle vücudundaki değişimleri anlamaya çalışırken, bir yandan da batıl inançların kendisine yaşattığı karabasandan kurtulmaya çalışıyor.

Çekimleri Çankırı’da gerçekleşen 84 dakikalık filmde Mina Demirtaş, Ece Demirtürk, Işıl Acaray, Berivan Edebali, Kayra Kalaycı, Eray Yasin Işık ve Mine Demirtaş oynadı. Filmin yapımcılığını Suraj Sharma, görüntü yönetmenliğini ise Bertan Özer yaptı. Filmin uygulayıcı yapımcılığını Şahin Alparslan, senaryo danışmanlığını Zafer Şengül, ses tasarımını Tuğrul Gültepe, müziklerini Yağız Oral, renk düzenlemesini Levent Öztürk yaptı. Filmin kurgusu ise Ömer Leventoğlu ve Ümran Safter’e ait.

Tamamı doğal mekanlarda çekilen filmin senaryosunu da yazan Safter, “ Hikayenin  ana temasını oluşturan regl konusu hala büyük oranda tabu. Hala regl ile ilgili bin bir türlü batıl inanç var. Senaryoyu yazarken  Reyhan’ın yaşadığı korkuları ve taassuba karşı verdiği mücadeleyi anlatmaya çalıştım. Film, ezilen, çaresiz kadınların portrelerinden ziyade,  kendilerine dayatılan yaşama, yine kendi yöntemleriyle direnen kadınların hikayesi” dedi.

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali ulusal yarışma kapsamında izleyici ile buluşan film, Kadir Beycioğlu anısına verilen jüri özel ödülü, Mina Demirtaş, Türkan Şoray Umut Veren Kadın Oyuncu ödülü, Ece Demirtürk de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü kazandı.

Film festival yolculuğuna devam edecek.

Yorumlar (0)