Kemal Başar’dan avangart bir reji!

KÜLTÜR SANAT 01.04.2024, 18:13
Kemal Başar’dan avangart bir reji!

Kemal Başar’ın kurucusu olduğu Tiyatro Keyfi'nin uluslararası alana taşıyacağı “Cyrano Rock”, 20 Nisan Cumartesi akşamı Şişli Tiyatrosu'nda prömiyer yapacak.

Tiyatro Keyfi'nin yeni sezon projesi; Edmond Rostand'ın ölümsüz eseri Cyrano de Bergerac'dan, Hakkı Ergök'ün kaleme aldığı, Nurkan Renda'nın müziğiyle şekillendirdiği Cyrano Rock Nisan ve Mayıs aylarında tiyatro severlerle buluşacak.

Türk Tiyatrosu’nu dünyaya tanıttığı ve Anadolu’nun en ücra köşesine götürdüğü için “Yaşam Boyu Onur Ödülü” takdim edilen Kemal Başar, Cyrano rolüyle seyirci karşısına çıkacak. 80’in üzerinde yaptığı reji ile Avrupa’nın En İyi Yönetmeni Ödülü’nün de sahibi olan Kemal Başar, “Cyrano Rock” ile bu kez geleneksel tiyatromuzdan yola çıkan avangart bir rejiyle seyircinin karşısında olacak. Dünyaca ünlü tiyatro klasiğinin Nurkan Renda tarafından yapılan orijinal müzikleri oyuncular tarafından stüdyoda seslendirildi. Müzikler, 20 Nisan’da yapılacak prömiyer günü ve sonrasında KRL Müzik etiketiyle tüm müzik kanallarında yayınlanacak.

Yorumlar (0)