Kendi Hikayene Yolculuk Senaryo Yarışmaları devam ediyor

KÜLTÜR SANAT 05.11.2022, 14:21 05.11.2022, 14:27
Kendi Hikayene Yolculuk Senaryo Yarışmaları devam ediyor

Kendi Hikayene Yolculuk tarafından düzenlenen 'Senaryo Yarışmaları' hız kesmeden devam ediyor. İlk yarışmasını televizyon senaryosu formatında gerçekleştirilen 'KHY Senaryo Yarışmaları' ikinci yarışmasını dijital dizi formatında açıyor. 15 Kasım'da kayıtları açılacak ve online olarak gerçekleştirilecek olan yarışma, 6 aylık bir sürecin sonunda kazanan projeye sektör profesyonelleriyle tanışma ve yer alma şansı tanıyor. Yarışma özellikle ‘yeni’ senaryo yazarlarıyla sektörü birbirine bağlamayı ve bir köprü vazifesi görmeyi amaç ediniyor.

Işıl Sönmez’in kurucusu olduğu Kendi Hikâyene Yolculuk oluşumu, senaryonun ‘okunan’ ve ‘raporlanan bir değer’ olduğuna dikkat çekecek bir yarışma ile yeni yazarlara ve projelere el uzatıyor. TV, sinema sektörü ile yeni yazarları, anlatıların ve projelerin işbirliklerini desteklemek, böylece üretici sistemindeki yeni dinamiklerle çeşitliliği ‘el ele’ geliştirmek amacıyla çıktığımız bu yolda birbirinden donanımlı isimler de yarışmaya jürilik edecek.

Sektörün önemli isimleri jürilik yapacak

İki aşamadan oluşacak yarışmanın ilk etabında proje dosyaları Kendi Hikâyene Yolculuk ekibi tarafından değerlendirmeye alınırken, seçilen ilk 10 proje bir sonraki aşamaya geçecek ve yarışmacılar ilk bölüm senaryosu yazarak büyük ödül için yarışacaklar. Belirlenecek tarih aralıklarında kurallara uygun projeler kabul edilecek ve oluşturulacak belli yeterlilik kriterleriyle seçilecek projeler jüriye iletilecektir. Yapımcı Nisan Ceren Özerten, Oyuncu Selin Yeninci, Senarist Deniz Akçay ve Yönetmen Ozan Açıktan'ın jürilik yapacağı yarışmada finale kalan dört katılımcı, jüri ile görüşme, projesini tanıtma fırsatı ve danışmanlık şansı yakalayacak.

Kazanan projeye menajerlik ajansı ile görüşme imkanı

Dijital Dizi Senaryo yarışmasında kazanan projeler Creative Auteurs Agency ile görüşme fırsatı yakalayarak projelerini profesyonel bir şekilde sunma fırsatı yakalayacaklar.

Kendi Hikayene Yolculuk Dijital Dizi Senaryo Yarışması’na 15 Aralık‘a kadar başvuruları kabul edecek.

Yorumlar (0)