‘‘Klondike’’ filmine Berlinale'den bir ödül daha

KÜLTÜR SANAT 21.02.2022, 13:05
‘‘Klondike’’ filmine Berlinale'den bir ödül daha

Berlinale'nin "Panorama" bölümünde yarışan, Maryna Er Gorbach’ın yönetmenliğini, Mehmet Bahadır Er’in ortak yapımcılığını üstlendiği Ukrayna-Türkiye ortak yapımı KLONDIKE, Ekümenik Jüri Ödülü'nün ardından bölümün büyük ödülü olan Audience Award / Seyirci Ödülü"nün de sahibi oldu.

Klondike” filmin gala sunumu 14 Şubat’ta Berlin Uluslararası Film Festivali yöneticisi Mariette Rissenbeek tarafından yapılmıştı ve Mariette Rissenbeek konuşmasında Klondike’nin 2014 yılında geçen bir film olmasına rağmen gerçekliği neredeyse bugün yaşanıyormuşçasına hissedilen sanatsal bir başyapıt olduğunu vurgulamıştı.

Seyirci Ödülü festival boyunca kullanılan izleyici oyları sayılarak en çok oy alan üç filme Radioeins Radyo istasyonu, RBB televizyonu ve Panorama Bölümü tarafından veriliyor.

Ukrayna Devlet Film Ajansı, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve TRT 12 Punto ortak yapımı “Klondike”, Ukrayna – Rusya sınırında yaşayan, köyü ayrılıkçı gruplar tarafından kuşatılmış olmasına rağmen evini terk etmeyi reddeden hamile bir kadının hikayesine odaklanan film, sivil bir yolcu uçağının 17 Temmuz 2014’de Ukrayna’da düşürülmesi olayını da beyaz perdeye taşıyor.  

Ukrayna-Türkiye ortak yapımı "Klondike" filmi dünya prömiyerini 20-30 Ocak'ta çevrimiçi düzenlenen Sundance Film Festivali'nin ana yarışma bölümüne yaparak "En İyi Yönetmen" ödülünün sahibi olmuştu.

Yorumlar (0)