Köprüde Buluşmalar'da ödüller sahiplerini buldu

KÜLTÜR SANAT 10.04.2021, 09:32 10.04.2021, 12:02
Köprüde Buluşmalar'da ödüller sahiplerini buldu

Anadolu Efes’in ana destekçisi olduğu Köprüde Buluşmalar’da 17 uzun metraj ve 4 belgesel film ile 5 dizi projesinin sunumları yapıldı. Aynı zamanda post-prodüksiyonu devam eden 5 belgesel ve 2 uzun metraj filmin kapalı gösterimleri çevrimiçi ortamda 7-8-9 Nisan tarihlerinde gerçekleşti.

Köprüde Buluşmalar’da sinemacıların filmlerini tamamlamalarına destek olmak amacı ile verilen ödüller TRT’nin katkılarıyla düzenlenen atölyelerde sahiplerini buldu. Çevrim içi olarak düzenlenen ödül duyurusu Köprüde Buluşmalar Yöneticisi Gülin Üstün’ün Köprüde Buluşmalar ekibine, destekçilerine, ödül sponsorlarına, jüriye ve katılan tüm konuklara teşekkür ettiği konuşması ve Köprüde Buluşmalar Ödül sponsorlarının video mesajlarıyla başladı.

Work in Progress Ödülleri

Work in Progress jürisinde Alessandro Gropplero (Venice International Film Critics' Week), Benjamin Mirguet (First Cut Lab) ve Daniela Cölle (Pluto Film) yer aldı ve ödülleri açıkladı.

30.0000 TL Anadolu Efes Ödülü Kar ve Ayı filminin yönetmeni Selcen Ergun ve yapımcısı Nefes Polat’a verildi.

Jürinin Açıklaması: Yazarının güçlü hayal gücü ve derin hikâye anlatıcılığı sayesinde modern Türkiye’nin pek çok önemli temasını bir araya getiren ve insan doğasını inatçı bir çevre içinde yansıtan Kar ve Ayı Anadolu Efes Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Bu yıl ilk kez verilen ve filmin renk düzenleme ve online kurgu işlemlerini Berlin’de gerçekleştirmeyi kapsayan Cine Chromatix Post-prodüksiyon Ödülü Eat Your Catfish belgesel filminin yönetmen ve yapımcıları Senem Tüzen, Noah Amir Arjomand ve Adam Isenberg’e verildi.

Jürinin Açıklaması: Cine-Chromatix Post-prodüksiyon Ödülü aile hayatını dürüst, kişisel bir yerden anlatan ve hayatı çok da kolay olmamış bir kadının cesaretini konu alan Eat Your Catfish belgesel filmine verildi.

Bu yıl ilk kez verilen ve film dünyasının en önemli yapı taşlarından biri olan sesin foley kayıt ve kurgu aşamasını içeren mute.istanbul Foley Ödülü Unutma Biçimleri filminin yönetmeni Burak Çevik’e ve yapımcısı Selman Nacar’a verildi.

Jürinin Açıklaması: mute.Istanbul Foley Ödülü resmettiği manzaraların şiirsel dilini eksiksiz tercüme edebilmesi ve oyunbazlığı için Unutma Biçimleri filmine verildi.

Bu yıl ilk kez verilen ve film tanıtımının en önemli aşamalarından olan fragman yapımını kapsayan Fragmanhouse Ödülü Kar ve Ayı filminin yönetmeni Selcen Ergun’a ve yapımcısı Nefes Polat’a verildi.

Jürinin Açıklaması: Fragman House Ödülü izleyicinin güç ilişkileri, sırlar ve durmadan yağan karla dolu çetrefilli bir mikro kozmosu bir an için görmesini sağlayan Kar ve Ayı filmine verildi.

Kazanan filme dağıtım garantisi, dağıtımcı payı almadan gösterim imkanı ve dağıtım sırasında tanıtım desteği veren Başka Sinema Ödülü Hatıraların Gölgesinde filminin yönetmeni Şafak Şahin’e ve yapımcısı Emek Yıldırım Şahin’e sunuldu.

Jürinin Açıklaması: Kültürel hafızalar yok olma tehlikesi ile karşı karşıya iken umarız bu ödül Hemşin halkının geleneklerini ve en önemlisi müziklerini korumasına bir katkıda bulunur. Başka Sinema Dağıtım ve Tanıtım ödülü Hatırların Gölgesinde belgesel filmine verildi.

Daire Creative Görsel Tasarım Ödülü Halime filminin yönetmeni ve yapımcısı Morteza Atabaki’ye takdim edildi.

Jürinin Açıklaması: Daire Creative Görsel Tasarım Ödülü karizmatik, gizemli ve bir o kadar da ilham veren asi bir kadın ana karakteri olan Halime belgesel filmine verildi.



Film Geliştirme Atölyesi Ödülleri Açıklandı

Film Geliştirme Atölyesi jüri üyeleri Anamaria Antoci (Tangaj Productions), Catherine Dussart (CDP), Dorothe Beinemeier (Red Balloon Films), Elias Demetriou (Mediterrenean Film Institute), Oana Giurgiu (Libra Film) ve Faruk Güven (TRT) 7 –8 -9 Nisan tarihlerinde çevrimiçi gerçekleşen proje sunumlarının ardından atölyede ödül alan projeleri belirledi.

Tereddüt Çizgisi projesinin yönetmeni Selman Nacar ve yapımcıları Burak Çevik ve Diloy Gülün 50.000 TL değerindeki TRT Özel Ödülü’nü aldı.

Jürinin Açıklaması: İddialı bir kadın karakterin ahlaki karar verme sürecini yansıtmadaki biricikliği, ilginç bir dava hikayesi etrafında şekillenen katmanların inandırıcılığı, biçimsel tercihlerin ve mekan kullanımının filmin duygu ve düşünce dünyasını güçlendirme potansiyeli nedeniyle TRT Özel Ödülü, Selman Nacar’ın Tereddüt Çizgisi filmine verilmiştir.

Salyangozlar projesinin yönetmeni Gülten Taranç ve yapımcısı Eylem Atakav 30.000 TL değerindeki Köprüde Buluşmalar Ödülü’nü aldı.

Jürinin Açıklaması: 30.000 TL Köprüde Buluşmalar Ödülü evrensel bir konu olan obezite üzerine nükteli ve eğlenceli bir yaklaşımı olan ve modern toplumun güzellik normlarını takip eden her birimize düşünecek bir malzeme verdiği için Gülten Taranç’ın yönetmenliğini yapacağız Salyangozlar projesine verildi.

8000 Avro CNC Ödülü; Şerife Tavşan projesinin yönetmeni Tareq Daoud ve yapımcısı Çiğdem Mater’e takdim edildi.

Jürinin Açıklaması: Bu ödül, yaş ve sosyal çevre gözetmeksizin özgürlüğe ve kadınların özgürleşmesine duyduğu inancıyla bizi güldüren ve aynı zamanda düşündüren bir sinema dili sebebi ile Tareq Daoud'ın yönettiği Şerife Tavşan'a verildi.

Bu yıl ilk kez verilen ve filmin renk düzenleme ve online kurgu işlemlerini kapsayan Mattepost Post-prodüksiyon- Online Ödülü Road to Tokyo belgesel projesinin yönetmeni Efe Öztezdoğan’a ve yapımcıları Aslıhan Altuğ ve Haluk Koçak’a verildi. 

Jürinin Açıklaması: Yaşadığımız bu belirsiz zamanlarda 4 atletin spor için yaptıkları fedakârlıkları ikna edici sanatsal bir vizyon ile destekleyerek resmettikleri ilgi çekici gözlemsel yolculukları için Road to Tokyo belgesel projesi Mattepost Post-Prodüksiyon Online Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Postbıyık Ses Prodüksiyon Ödülü The Eagle of Barwaq projesinin yönetmeni Kiarash Anvari ve yapımcısı Sadaf Foroughi’ye verildi.
Jürinin Açıklaması: Yönetmeninin genç Abbas Kiarostami olacağına inandığımız çok şiirsel ve sembolik bir proje olan The Eagle of Barwaq ekibi Postbıyık Ses Post-prodüksiyon Ödülü’nün sahibi oldu. Projenin yapım aşaması için finans desteği bulacağına eminiz. Ancak yönetmen Kiarash Anvari ve yapımcı Sadaf Foroughi’nin ikinci uzun metraj filmi olacak bu projenin filme önemli bir katman ekleyecek olan ses post prodüksiyon sürecinde desteğe ihtiyacı olacağına inanıyoruz.

Melodika Ses Ödülü, Sound Dreams of Istanbul projesinin yönetmeni Anıl Eraslan ve yapımcısı Kıvılcım Akay’a verildi.

Jürinin Açıklaması: Müzisyenlerin rüyalarına dalarak İstanbul’un gizemlerini kendine has bir yolculuk ile anlatmayı vadeden İstanbul’un Sesli Rüyaları belgesel projesi Melodika Ses Ödülü’nün sahibi oldu.

Kara Orman adlı projenin yönetmeni Nazlı Elif Durlu’ya ve yapımcısı Annamaria Aslanoğlu’na 4 aşamalı Akdeniz Film Enstitüsü (MFI) Senaryo Atölyesi Ödülü verildi.

Jürinin Açıklaması: Akdeniz Film Enstitüsü Senaryo Atölyesi Ödülü, yönetmenliğini Nazlı Elif Durlu’nun yaptığı anne ve kızdan oluşan iki özgün karakterin hikâyesini ve modern Türkiye’deki sancılı ilişkilerini inceleme konusunda büyük potansiyel taşıyan Kara Orman’a verildi.

Seyap Ödülü Perşembe Gecesi Çok Karanlık projesinin yönetmeni Onur Sefer’e ve yapımcısı Tilbe Cana İnan’a verildi.

Jürinin Açıklaması: İddialı bir estetik ve form kullanarak absürt anları film noir unsurlarıyla birleştiren ve gündelik bir hayat hikayesini konu alan Perşembe Gecesi Çok Karanlık, Sinema Yapımcıları Derneği tarafından verilen SE-YAP Ödülü’nü aldı.

Transilvania Pitch Stop Ödülü Tussifed projesinin yapımcısı Kaan Ege’ye ve yönetmeni Doğu Akal’a verildi.

Jürinin Açıklaması: Yönetmenin, ergenlik dünyasının karmaşasını keşfederken keskin ve ustaca bir sinema dili yakalamak için çalışmaya duyduğu heves ile Tussifed, Transilvania Pitch Stop Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Yorumlar (0)