Köprüde Buluşmalar'ın yeni yöneticisi Hayet Benkara oldu

KÜLTÜR SANAT 26.10.2023, 13:01
Köprüde Buluşmalar'ın yeni yöneticisi Hayet Benkara oldu

İstanbul Film Festivali’nin ortak yapım, eğitim ve ağ kurma platformu Köprüde Buluşmalar, önümüzdeki dönemde çalışmalarına Hayet Benkara yöneticiliğinde devam edecek. 43. İstanbul Film Festivali kapsamındaki Anadolu Efes’in ana destekçisi olduğu Köprüde Buluşmalar, 24, 25 ve 26 Nisan 2024 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek.

Bu yıl 19. kez düzenlenecek olan Köprüde Buluşmalar için hazırlıklar devam ediyor. Bu yıl platformun yöneticiliğini üstlenen ve uzun yıllardır film endüstrisinde danışmanlık yapan Fransa doğumlu Hayet Benkara, Toronto Uluslararası Film Festivali'nde (TIFF) on beş yılı aşkın bir süre çalıştı ve burada Pazar Müdürü, TIFF Talent Lab Başkanı ve TIFF STUDIO Müdürü olarak görev aldı.

2012'de, TIFF'in film profesyonellerine yönelik ilk yıl boyu eğitim programı olan TIFF STUDIO'yu kurarak yönetti, aynı zamanda TIFF Talent Lab'in yapımcılığını üstlendi. Benkara, Cannes Film Festivali (Yapımcılar Ağı), Berlinale, Rotterdam Uluslararası Film Festivali (Danışman Endüstrisi, CineMart), Dubai Uluslararası Film Festivali, Abu Dabi Uluslararası Film Festivali, Doha Film Enstitüsü, Meksika Guanajuato Film Festivali, Polonya Uluslararası Era New Horizon Festivali gibi birçok prestijli film festivalinde yer aldı.

Son üç yılda Locarno Film Festivali'nin Açık Kapılar bölümünde Çalışmalar Başkanı ve Marakeş Film Festivali Atlas Atölyesi'nde Pitching Koçu görevlerini üstlendi. Sıklıkla film endüstrisi üzerine atölyelerde yürütücü veya film endüstrisi üzerine panellerde moderatör olarak yer alan Benkara, yıllar içinde güçlü bir uluslararası ağ kurdu ve uluslararası pazara ilişkin derin bir bilgi birikimi edindi. Hem tecrübeli hem de genç yapımcılara gelişim, yapım, ortak yapım, dağıtım, pazarlama ve festival stratejileri süreçlerinde danışmanlık veriyor.

Yorumlar (0)