Kundura Sahne’de sezon Şili’den “Taşa Nasıl Dönülür” ile açılıyor

KÜLTÜR SANAT 16.09.2022, 14:14
Kundura Sahne’de sezon Şili’den “Taşa Nasıl Dönülür” ile açılıyor

Beykoz Kundura’nın yenilikçi ve disiplinlerarası sahnesi Kundura Sahne’de yeni sezon, Şili’den “Taşa Nasıl Dönülür?” (How to Turn to Stone) adlı oyun ile Kasım’da açılıyor. Latin Amerika tiyatrosunun özgün seslerinden Manuela Infante’nin yazıp yönettiği oyun, ‘taş’ın oyunu olsaydı nasıl olurdu sorusundan yola çıkıyor ve seyirciye zihnini ve kalbini uyandıracak bir izleme deneyimi sunuyor.

Infante’nin son dönem oyunlarında başlattığı ve modernitede her şeyin ölçütü sayılan insan fikrine karşı çıkan spekülatif arayışını sürdürdüğü “Taşa Nasıl Dönülür?”, bir taşın gözünden dünyanın nasıl görüneceğini ve ‘hiç doğmayan, asla büyümeyecek ve asla ölmeyecek’ de olan taş’ı taklit etmeye çalıştığımızda olacakları, şaşırtıcı bir performansla ve ses-ışık tasarımıyla sahneye taşıyor. 4, 5 ve 6 Kasım tarihlerinde üç temsili olacak ve Türkçe üstyazıyla izlenebilecek oyun için sınırlı sayıda biletler bugün beykozkundura.com’da satışa sunuldu.

Beykoz Kundura'nın yenilikçi ve disiplinlerarası sahnesi Kundura Sahne yeni sezona, Şilili tiyatro yazarı ve yönetmeni Manuela Infante’nin dünya festivallerini gezen son oyunu “Taşa Nasıl Dönülür?” (How to Turn to Stone) ile ‘merhaba’ diyor.

Latin Amerika tiyatrosunun özgün seslerinden Şilili oyun yazarı ve yönetmen Manuela Infante’nin insan merkezcilikten uzak ve hümanist olmayan tiyatro tasavvurunu bir adım daha ileri götürdüğü çalışması “Taşa Nasıl Dönülür?”, ‘taş’ın oyunu olsaydı nasıl olurdu sorusundan yola çıkıyor. Bir taşın gözünden dünyanın nasıl görüneceğini ve ‘hiç doğmayan, asla büyümeyecek ve asla ölmeyecek’ de olan taş’ı taklit etmeye çalıştığımızda olacakları, şaşırtıcı bir performansla ve ses-ışık tasarımıyla sahneye taşıyan oyun, seyirciye zihnini ve kalbini uyandıracak bir izleme deneyimi sunuyor.

4-6 Kasım 2022 tarihlerinde üç temsil yapacak oyunun sınırlı sayıdaki biletleri bugün beykozkundura.com adresinde satışa sunuldu. Tam 350 TL, indirimli 200 TL olarak belirlenen biletler için, iki ve daha fazla alımlarda %20 indirim fırsatından da yararlanabilirsiniz.

Yorumlar (0)