"Kurak Günler" Avrupa Film Akademisi'nde yarışıyor

KÜLTÜR SANAT 11.03.2023, 16:46
"Kurak Günler" Avrupa Film Akademisi'nde yarışıyor

Emin Alper'in yönettiği 2022 yapımı "Kurak Günler" filmi, Avrupa Film Akademisi’nin LUX Seyirci Ödülü’ne aday gösterilen beş filmden biri oldu.

Filmin başrol oyuncuları Selin Yeninci ve Ekin Koç önceki gün Belçika’daki Cinéma Galeries’de filmin seyircili gösterimine katıldı. İkili daha sonra da Avrupa Parlamentosu’ndaki soru ve cevap etkinliğinde yer aldı.

Oyuncular, Avrupa Parlamentosu Kültür ve Eğitim Komisyonu Başkanı Sabine Verheyen ile de bir araya geldi. Dünya prömiyerini Cannes Film Festivali'nin Belirli Bir Bakış bölümünde yapan "Kurak Günler", 2022 Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu", " En İyi Kurgu", "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu", "SİYAD En İyi Film", "En İyi Görüntü Yönetmeni", "Cahide Sonku Ödülü", "En İyi Müzik Ödülü", "En İyi Editör" ve "Film-Yön Yönetmen" ödüllerine değer görüldü. 

Başrollerinde Selahattin Paşalı ve Ekin Koç'un yer aldığı film, bir süredir kuraklık sorunuyla boğuşan ve su sıkıntısı çeken Yanıklar kasabasına yeni atanan genç savcı Emre ile belediye başkanı Selim, yerel gazeteci Murat ve kasabanın eşrafı arasında yaşanan çekişmeleri konu alıyor.

Yorumlar (0)