Kuru Otlar Üstüne'nin ABD'deki dağıtımcısı belli oldu!

KÜLTÜR SANAT 02.06.2023, 09:58 02.06.2023, 15:29
Kuru Otlar Üstüne'nin ABD'deki dağıtımcısı belli oldu!

Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi Kuru Otlar Üstüne'nin ABD'deki dağıtımcısı belli oldu.

raninitv'nin The Hollywood Reporter'dan aktardığı haberine göre satış grubu Playtime ile bir anlaşma imzalayan Sideshow ve Janus Film filmin haklarını aldı. İki şirketin ABD'deki vizyonu öncesi Kuru Otlar Üstüne'yi sonbahardaki festivallere götürmesi bekleniyor.

Sideshow ve Janus Film benzer yaklaşımı 2021'de Cannes'da gösterildikten sonra dağıtımını üstlendikleri, Japonya'nın Oscar ödüllü filmi Drive My Car için de benimsemişti. Geçtiğimiz sene ise yine Cannes sonrası Polonya yapımı EO filminin dağıtımını üstlendiler ve o film de Oscar adaylığı aldı.

Dünya prömiyerini 76. Cannes Film Festivali'nde gerçekleştiren filmi usta yönetmenle birlikte Ebru Ceylan ve Akın Aksu kaleme aldı. NBC Film, Memento Production (Fransa) ve Komplizen Film Production (Almanya) yapımını üstlendi. Filmde Musab Ekici, Merve Dizdar, Deniz Celiloğlu, Ece Bağcı gibi isimler rol alıyor. Dizdar, Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın ödülünü alarak büyük bir başarıya imza attı.

Festivalin ana yarışmasında yarışan Kuru Otlar Üstüne, yönetmenin son filmi Ahlat Ağacı'ndan beş yıl kadar sonra izleyicisiyle buluşuyor. Film, İstanbul’a atanmayı beklerken Anadolu’nun kuytusunda yer alan bir köye atanmış ve hizmetinin dördüncü yılını bitiren öğretmen Samet’in hikayesini konu alıyor. Samet ve meslektaşı Kenan, iki kız tarafından tacizle suçlanınca Samet kendisini durumdan kurtarmaya çalışıyor.

Yorumlar (0)