Manu Delago konseri Kundura Sahne’de

KÜLTÜR SANAT 08.11.2021, 13:12
Manu Delago konseri Kundura Sahne’de

Hang davulunu baştan çıkarıcı bir müzik aletine dönüştürdüğü performansları ve Björk, Anoushka Shankar, Ólafur Arnalds, The Cinematic Orchestra gibi isimlerle gerçekleştirdiği projelerle de tanıdığımız Avusturyalı müzisyen Manu Delago, gelecek hafta Kundura Sahne’nin konuğu olarak İstanbul’a geliyor.

1 Ekim’de açılan ve eski kazan dairesinden dönüştürülen etkileyici mimarisiyle dikkat çeken Kundura Sahne’nin ilk müzisyen konuğu da olacak Manu Delago, dinleyenlerde rüya etkisi yaratan “Circadian” adlı albümünü Türkiye’de ilk kez çalacak. Konserleriyle dünyayı sıklıkla gezen sanatçının, turneleri boyunca yaşadığı uykusuzluktan ilhâmla yarattığı “Circadian”, İngiliz müzik yayını Songlines’ta “Cesur, çekici ve büyüleyici” sözleriyle karşılanmış, eleştirmenlerce 2020’nin en iyi albümleri arasında gösterilmişti.

13 Kasım Cumartesi akşamı saat 21:00’de Kundura Sahne’de gerçekleşecek konserin biletlerini beykozkundura.com adresinden satın alabilirsiniz. Ayrıca, Manu Delago’nun 2018’de altı müzisyenle birlikte Alpler’de gerçekleştirdikleri performansları konu alan ödüllü müzik filmi “Parasol Peak” ile bu eşsiz sürecin kamera arkasını anlatan “On Rock and Ice” adlı belgeseli 31 Aralık’a dek Beykoz Kundura’nın çevrimiçi izleme platformu Kundurama’da ücretsiz izleyebilirsiniz.

Beykoz Kundura’nın eski kazan dairesinden dönüştürülmüş etkileyici mimarisi ile hayranlık uyandıran sahnesi Kundura Sahne, 13 Kasım Cumartesi akşamı Avusturyalı Hang davulcusu ve müzisyen Manu Delago’yu ağırlıyor.

Hang davulunun en önemli temsilcilerinden olan ve Björk, Anoushka Shankar, Ólafur Arnalds, The Cinematic Orchestra, Nitin Sawhney, Andreya Triana, Joss Stone, Douglas Dare, Erik Truffaz, Ellie Goulding gibi isimlerle ve solo projeleriyle dünya çapında 50’den fazla ülkede sahne almış Grammy adayı sanatçı, uykuya övgü albümü “Circadian”ı Türkiye’de ilk kez canlı çalacak.

Rüya gibi bir konser olacak

Konserleriyle dünyayı sıklıkla gezen Manu Delago’nun turneleri boyunca yaşadığı uykusuzluktan ilhâmla yarattığı ve kaydettiği “Circadian”, İngiliz müzik yayını Songlines’ta “Cesur, çekici ve büyüleyici” sözleriyle karşılanmış, eleştirmenlerce 2020’nin en iyi albümleri arasında gösterilmişti. Cumartesi akşamı tüm albümü akustik çalacak Delago, dinleyiciyi hafif uykudan başlayarak uyku evrelerinden geçiren ve sonunda REM uykusuna ulaştıran spiritüel bir müzik yolculuğuna çıkaracak. Vietnam, Rusya, Endonezya, Türkiye gibi ülkelere yaptığı turnelerde tanıştığı vurmalı çalgıların başrolünde olacağı konser, İstanbullulara rüya anları yaşatacak.

Handpan ve davullarda Manu Delago’yu izleyeceğimiz konserde, keman, piyano ve vokalde Isa Krz, nefesli çalgılarda Christoph Pepe Auer, kemanda Bernie Mallinger, basta Clemens Rofner ve perküsyonda Chris Norz sahne alacak. 13 Kasım Cumartesi akşamı saat 21:00’de başlayacak konser, Kundura Sahne’de gerçekleşecek. beykozkundura.com adresinde satışa sunulan konser biletlerinde, en az 2 bilet alımında %20 indirim kampanyası geçerli olacak.

Yorumlar (0)