Mercan Dede, Borusan Müzik Evi’nde!

KÜLTÜR SANAT 26.05.2021, 12:58 26.05.2021, 15:20
Mercan Dede, Borusan Müzik Evi’nde!

Borusan Sanat, bu hafta dijital platformlar üzerinden yayınladığı konserleri ile mayıs ayına veda ediyor. Borusan Klasik’te 27 Mayıs Perşembe günü saat 19.00’da yayınlanacak konserde, Patrick Hahn yönetimindeki BİFO, Ligeti ve Brahms eserlerinden oluşan programla yayında olacak; 30 Mayıs Pazar günü saat 11.30’da borusansanat.tv’de Venezuelalı şef Domingo Hindoyan yönetiminde BİFO müzikseverlerle buluşacak.

Borusan Klasik’te radyo konserleri devam ediyor. 27 Mayıs Perşembe günü Patrick Hahn yönetimindeki BİFO, György Ligeti ve Johannes Brahms’ın yapıtlarını sunacak. İlk eser 20. yüzyıla hakkını veren usta bestecilerden biri olan Ligeti’nin anavatanı Romanya’nın halk ezgilerini yeni buluşlarıyla birleştirdiği sevilen eseri Rumen Konçertosu olacak. BİFO Orta Avrupa’nın renklerini ve enerjisini yansıtan bu yapıtın ardından, Brahms’ın Detmold yıllarında yazdığı ilk serenadını seslendirecek. Konser öncesinde ise Aydın Büke ve Serhan Bali ile keyifli bir söyleşi Borusan Klasik’te dinleyicileri bekliyor. 

Çevrim içi video platformu borusansanat.tv, Mayıs ayı boyunca yayınladığı ücretsiz konser kayıtlarıyla dünyaca ünlü solist ve şefleri ağırlayarak farklı dönem ve stillerine ait eserleri dinleyicileri ile buluşturmaya devam ediyor.

Borusan Sanat, Mayıs ayına Venezuelalı şef Domingo Hindoyan yönetimindeki “BİFO & Domingo Hindoyan” başlıklı BİFO konseri ile veda ediyor. 30 Mayıs Pazar günü saat 11.30’da borusansanat.tv’de yayınlanacak konserde Hindoyan yönetimindeki BİFO, orkestral müzik repertuvarının incilerinden olan Brahms ve Mendelssohn’un yapıtlarını yorumlayacak.

Başarı öyküsü Venezuela’da başlayarak Cenevre ve tüm dünyaya yayılan, Liverpool Kraliyet Orkestrası’nın daimi şefi olarak çalışan Domingo Hindoyan’ın konuk olduğu programda BİFO, Alman romantizminin ünlü temsilcilerinden olan Brahms’ın “Haydn'ın Bir Teması Üzerine Çeşitlemeler” eserini ve Mendelsshon’un 3 numaralı “İskoç” Senfoni’sini seslendirecek.

Konser öncesi yayınında ise Nisan Ak keyifli sohbetleriyle borusansanat.tv’de olacak.

“Stanpolites” bir hafta daha borusansanat.tv’de!

Müziğin tüm renklerini borusansanat.tv üzerinden izleyicisine ulaştırmaya devam eden Borusan Sanat, beğeni toplayan konserlerini ücretsiz olarak yayınlamaya devam ediyor. Dünyanın farklı coğrafyalarından sanatçıların İstanbul’da buluştuğu, geleneksel müzikal unsurları yeni bir bakış açısıyla yorumlayan Evrim Demirel, Borusan Müzik Evi’nde bir hafta daha seyircisi ile buluşmaya devam ediyor.

Caz ve klasik müziğin en yetenekli isimlerinden biri olan besteci ve caz piyanisti Evrim Demirel, Alman kontrbasçı Andreas Metzler ve İtalyan davulcu Riccardo Marenghi’nin yer aldığı üçlü; “Stanpolites” başlıklı konserinde, bir araya geldikleri şehir olan İstanbul’un multi-kültürel yapısının yansımalarını, Osmanlı motifleri ve kolektif kompozisyonlar ile çağdaş bir bakış açısıyla yorumluyor. 

Konser öncesinde Evrim Demirel’inn Back On Stage ile gerçekleştirdiği keyifli söyleşi borusansanat.tv’de yayında olacak.

Borusan Klasik radyonun sevilen programı “Borusan Müzik Evi”, çağdaş müzik ve disiplinlerarası performansları dinleyicilerine sunmaya devam ediyor. 28 Mayıs Cuma günü saat 23.00’te, her sezon Borusan Müzik Evi’nde verdiği konserlerle sevenleriyle buluşan DJ, neyzen, besteci ve yapımcı Mercan Dede, müzikseverlere özel hazırladığı, daha önce yayınlanan ve büyük beğeni toplayan programı için hazırladığı seçkisi bir kez daha dinleyicilerle buluşacak.  

Karnaval.com üzerinden yayın yapan Borusan Klasik’e internette karnaval.com/borusanklasikdinle adresinden, mobil ortamda iPhone (App Store) ve Android (Google Play Store) cihazlarınıza indireceğiniz “Karnaval” uygulamasıyla, iPad için yine App Store’dan indireceğiniz “Karnaval Radyo” uygulamasıyla dinleyebilirsiniz.

Yorumlar (0)