Mixer 2 sergiyle birden yeni sezona başlıyor

KÜLTÜR SANAT 10.08.2020, 11:03
Mixer 2 sergiyle birden yeni sezona başlıyor

Mixer, yeni sanat sezonunda kapılarını iki yeni sergiyle açacak. Galeri, ana alanında multimedya yerleştirmeler üzerinden spekülatif deneyimler sunan sanatçı Ozan Atalan’ın “Çıkmaya Zorla” isimli dördüncü kişisel sergisini ve proje odasında Ahu Akgün’ün “Sebeb-i Ziyaret” isimli solo sergisini 12 Eylül ile 31 Ekim 2020 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturacak.

Ozan Atalan, “Çıkmaya Zorla” isimli solo sergisiyle, insan-merkezci yaklaşımın bir özelliği olarak insanın yarattığı yıkımı meşrulaştırma ve rasyonelleştirme kapasitesinin sınırsızlığına karşı duruyor. nsanın fantezi dünyasının sınırlarını belirleyen doğayı dönüştürme kapasitesini ve transformasyonun meşruiyetini inceleyip buna eleştirel yaklaşırken; insan ve insan olmayan varlıkları “dönüşüm” kavramı üzerinden birlikte-varoluş formunda sunuyor.

Ahu Akgün ise “Sebeb-i Ziyaret” isimli sergisinde fiziksel ve zihinsel mesafeleri algılamaya çalışarak, ilişkileri, gördükleri ve özledikleri arasında yeni bağlar kuruyor ve bu mesafeleri resim ile kapatmanın yollarını arıyor. Sergi, sanatçının kendisinden, çevresi ile kurduğu ilişkilerden, atölyesinden ve yaşamından izler taşırken, izleyiciyi kendi hayatlarındaki mesafe kavramını yeniden düşünmeye davet ediyor.

​12 Eylül 2020 Cumartesi günü açılacak sergiler, Mixer’in Karaköy’deki mekânında ziyaret edilebilecek.

Yorumlar (0)