“Modern Zamanlarda Klasik Müzik” CRR’de

KÜLTÜR SANAT 26.03.2021, 14:16
“Modern Zamanlarda Klasik Müzik” CRR’de

Uzun yıllardır sürdürdükleri solistlik kariyerlerinin yanı sıra, iddialı oda müziği konserleri de veren Trio Kuvars Viyolet, “Modern Zamanlarda Klasik Müzik” konseri ile Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu YouTube kanalında dinleyici ile buluştu.

Çelloda Rahşan Apay, Klarinette Evrim Güvemli ve Piyanoda Jerfi Aji'nin yer aldığı Trio Kuvars Viyolet, 25 Mart akşamı CRR YouTube kanalından çevrimiçi yayınlanan konserde; 20. ve 21. yüzyılda yaşamış ve yaşayan klasik müzik bestecilerinin klarnet, viyolonsel ve piyano için bestelenmiş olan seçkin örnekleriyle dinleyicilerin karşısındaydı.

Trio Kuvars Viyolet, Balkan müziğinin önemli temsilcisi Hırvat-Sırp besteci Marco Tajčević’in “Yedi Balkan Dansı”ndan, programın en genç ve yetkin bestecisi Armağan Durdağ’ın “Taylan” adlı eserine,  Polonya asıllı Amerikalı besteci Robert Muczynski’nin “Fantasy Trio”sundan, Fellini ve Visconti gibi yönetmenlerin unutulmaz filmleri ile Godfather I-II filmlerine bestelediği müziklerle tanıdığımız Nino Rota’nın 1973 yılında klarnet, viyolonsel ve piyano için bestelediği “Trio”suna kadar geniş bir yelpaze ile dinleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı. 

Konser kaydını bir hafta boyunca CRR YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

Yorumlar (0)