Modern Zamanlar’ın Alazkara remix'i yayında

KÜLTÜR SANAT 19.03.2021, 12:09 19.03.2021, 16:44
Modern Zamanlar’ın Alazkara remix'i yayında

26 Şubat’ta yayınladıkları Modern Zamanlar teklisi ile Spotify’ın Music Friday listesine giren ve müzik severler tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Soft Analog grubu şimdi de Alazkara’nın Modern Zamanlar’a yaptığı remix’i dinleyicisi ile buluşturdu.

Müzik çalışmalarına hız kesmeden devam eden ikili, beş parçadan oluşan bir EP için de hazırlıklarını sürdürüyor. Morrie Records’ın yapımcılığını ve dağıtımını üsteleneceği EP için görüşlerini aldığımız Soft Analog grubu üyeleri İdil Tavşanlı ve Ömer Çelik Soft Analog'un bu yaz dinleyici ile bütününü paylaşmayı planladığı EP'si 5 parçalık kısa bir albüm tadında olacak. Kendi içinde hem müzikal, hem şiirsel hem de görsel olarak hikayeyi barındıracak” diyerek dinleyicilerine 5 parçalık bir EP’in yaz başında çıkacağının müjdesini verdi.

Soft Analog grubu 2019 yılında “Boşluğun İçinde” adlı şarkılarıyla merhaba dedikleri müzikseverlere “Biz Gibiler”, “Adımlar”, “Karışır İzlerin” (feat Yiğit Seferoğlu), “Buraya Uzakta”, “Ne Az Ne Fazla”, “Kaybolur”, “Geç Vakitler” ve “Yansımalar” adlı şarkılarıyla ulaşmaya devam eden ve geniş bir dinleyici kitlesi oluşturmayı başaran grup her daim üretmeye devam ediyor. Soft Analog; 80 ve 90’lı yılların sound, giyim, tarz ve yaklaşımını benimsiyor ve dönemin synthesizer kullanımı, drummachine, discofunkbass ve davul desenleri, vintage kıyafetler, gözlükler ve renk paletinden etkileniyor, bunların modern dünyayla birleşmiş halinden yeni bir üretim oluşturmaya çabalıyor.

Ömer Çelik ve İdil Tavşanlı  “Modern Zamanlar” ve diğer bütün şarkılarının sözlerini yazarken modern dünyayı ve bu düzenin içindeki insanı anlatmayı, modern hayatın yarattığı duygulardan, farkındalıklardan bahsetmeyi öncelediklerini söylüyorlar. Aynı zamanda şarkı, şehir hayatına bireysel bir perspektiften bakarken toplumsal bir eleştiri de yapmaya çalışıyor. Dinamik ve enerjik bir soundun içindeki melankolik ve eleştirel sözlerle yaratılan zıtlık grubun dinleyiciye hissettirmek istediği duygulardan biri.
Soft Analog imzalı Modern Zamanlar’ın Alazkara remix’i bugünden itibaren dijital platformlar üzerinden dinlenebilir.

Yorumlar (0)