Molière’in ölümsüz komedisi “Cimri” sahnede!

KÜLTÜR SANAT 02.08.2021, 10:52 02.08.2021, 17:08
Molière’in ölümsüz komedisi “Cimri” sahnede!

Semaver Kumpanya’nın eşsiz yorumuyla Molière’in ölümsüz komedisi “Cimri”, 11-12 Ağustos’ta iki gün üst üste KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’na konuk oluyor! Serkan Keskin’in, büyük övgü toplayan performansıyla Harpagon karakterine hayat verdiği “Cimri”, parayı bütün değerlerin üzerinde tutarak kendisine ve çevresine yabancılaşan insanın içine düştüğü çelişkileri, hem eleştirel hem de mizahi bir yorumla sahneye taşıyor.

KüçükÇiftlik Park’ın yeşil yüzü KüçükÇiftlik Bahçe’de gerçekleşen KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu, İstanbulluları açık havada tiyatronun iyileştirici gücüyle buluşturmaya devam ediyor. Yoğun ilgi gören KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu, 11 ve 12 Ağustos akşamları Semaver Kumpanya’nın sahnelediği, Molière’in ölümsüz komedisi “Cimri”ye ev sahipliği yapıyor.

Serkan Keskin, Metin Alpargun, Cansu Saka, Hakan Atalay, Onur Yakçınkaya, Sezin Bozacı, Ezgi Ulusoy Tamer, Onur Şenol, Ahmet Kaynak, Selen Şenay, Uğur Senkeri ve Saniye Samra’nın rol aldığı “Cimri”nin yönetmenliğini Tansu Biçer üstleniyor.

Kaleme alınmasının üzerinden 400 yıl geçmesine rağmen hâlâ güncelliğini koruyan oyun, parayı tüm değerlerin üstünde tutan insanı eleştirel ve güldüren bir yorumla ele alıyor. 17. yüzyıl Paris burjuvasının para tutkusunu öne çıkaran, garip rastlantılarla bezeli “Cimri”, hikâyesini kimseyi yargılamak istemeyen, tüm haksızlıkları görmek ve göstermek üzerine kurulu bir pencereden bakarak anlatıyor.

Yorumlar (0)