Nazan Öncel: “Kişisel eşyamı 110 parçaya indirdim"

KÜLTÜR SANAT 11.01.2024, 14:46
Nazan Öncel: “Kişisel eşyamı 110 parçaya indirdim"

2023 yılı bitmeden müzik kariyerinin 13. stüdyo albümü “Kara Plak (Geceye Bir Şarkı)”yla bir kez daha dinleyici karşısına çıkan Nazan Öncel, beş yıl aradan sonra yayınladığı yeni albümünü ve daha fazlasını Milliyet Sanat’ın Ocak 2024 sayısında Yavuz Hakan Tok’a anlattı. 

“Kişisel eşyamı 110 parçaya indirdim, hafifledikçe rahatladım”

Yaşadığı kayıpların ardından kendisine gidenlerle ve kalanlarla yaşamayı öğretmesinin yaklaşık yedi senesini aldığını söyleyen Nazan Öncel “Diğer taraftan da de­dim ki ‘Bu kadar fazlalıkla yaşanmaz.’ İnsan gidiyor, geriye çerçöp kalıyor. Sonrasında baktım ki oluyor, azla yetinebi­liyorum, başladım azaltmaya. Diş fırçam hariç kişisel eşyamı 110 parçaya indirdim. Hedefim 100 parça. Evden ise iki eve daha yetecek kadar eşya gitti. Hafifledikçe rahatladım,” diye anlatıyor.

"Bugünün müzisyeni de şarkıcısı da bir şansı hak ediyor abisi”

Yeni şarkılar ve müzisyenlerle ilgili “Çok başarılı işler de var içlerinde,” yorumunu yapan sanatçı “Alttan gelenler elinden geleni yazıp söylüyorlar mı söylüyorlar; gayret ediyorlar mı ediyorlar. Her dönem iyi şeyler dinlediğimiz kadar kötü işler de dinlemişizdir. Bugünün müzisyeni de şarkıcısı da bir şansı hak ediyor abisi,” diyor.

“Aşk da gündelik hayhuyun arasında kaynayıp gidiyor”

Tüm şarkılarında olduğu gibi yeni albümünde de hep aşka ve aşkın türlü hâllerine yer veren Nazan Öncel aşkla ilgili olaraksa “Aşk da gündelik hayhuyun arasında kaynayıp gidiyor gibi geliyor bana. ‘Seni seviyorum,’ demek bile yerini ‘İyi ki varsın,’a bıraktı,” şeklinde konuşuyor.

Yorumlar (0)