Nisan Dağ: "Oyunculuğa çok büyük saygım var"

KÜLTÜR SANAT 30.05.2022, 09:53 30.05.2022, 13:31
Nisan Dağ: "Oyunculuğa çok büyük saygım var"

 Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 28 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında ikincisi düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında Sinema Söyleşileri dün Ömür Sabuncuoğlu’nun moderatörlüğünde ünlü oyuncu Kerem Bürsin’in katılımıyla start verdi.

Sinema söyleşilerinin ikinci programı ise bugün 29 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te Atlas 1948 Sineması’nda yapıldı. “Yerelden Evrensele Koşan Gençler” başlıklı oturumda Oscar Academy jüri üyesi, yapımcı Zeynep Atakan ile uluslararası ödüllü yönetmen Nisan Dağ’ın katılımı ile gerçekleşti. İki usta kadın sinemacının, gençlere ilham veren bu sohbetinde gençlerin sinema üzerindeki rolü ve etkisine değinildi. 

“Yerelden Evrensele Koşan Gençle” konu üzerinden gidilen söyleşide senarist, yönetmen ve yapımcı Esra Saydam ile Deniz Seviyesi filmi ile kendisini tanığımız Bir Nefes Daha filmi ile de adından sıkça söz ettiren ödüllü yönetmen Nisan Dağ akademik kariyerinden, başarılı işlerinden, yönetmenlikten ve başarılı işlerinden bahsetti. 

“Ben bu işe Colombia Ünivrsitesi’nde animasyon yaparak başladım, sonra oyuncularla çalışmaya geçtim. Deniz Seviyesi hayata geçmeye başlayınca Türkiye’ye döndüm. Deniz Seviyesi başarılı olunca Bir Nefes Daha projesine başladık. Bu çalışmamızda çok beğenildi. Ardından Bağımsız Sinema’dan çıkıp Emre Şahin ile Pera Palas’ta Bir Gece Yarısı’nı birlikte yürüttük, oldukça güzel dönüşler alıyoruz” dedi. 

 Oyuncu her şeyi sezer 

 Filmlerinde oyuncu yönetiminin çok başarılı bulunduğu Nisan Dağ; “Lise dönemimde iki üç yıl kadar oyunculuk yaptım, hocamız Onur Saylak’tı. Onun etkisi olabilir diye düşünüyorum. Ayrıca oyunculuğa çok büyük saygım var. Seçtiğim kişilerle önce sohbet edip sonra deneme çekimleri yapıyorum. Karşımdaki oyuncuyla mutlaka empati yaparım. Bir de işe ne kadar hakimseniz onu oyuncuya hissettirdiğimize inanıyorum” şeklinde konuştu. 

İngiliz yapımı polisiye geliyor 

Şimdiler de bir polisiye olan İngiliz yapımı “Turkish Detective” ile karşımıza çıkacak olan Nisan Dağ birçok projelerle sinema ve dizi severlerinin karşısında olacağını söyledi. Ardından katılımcıların sorularını yanıtladı. 

Yorumlar (0)