Oscar'da 7. Koğuştaki Mucize'ye hangi filmler rakip?

KÜLTÜR SANAT 30.01.2021, 13:09 30.01.2021, 13:18
Oscar'da 7. Koğuştaki Mucize'ye hangi filmler rakip?

Oscar Ödülleri'nde uzun metraj animasyon, belgesel ve uluslararası film kategorilerinde aday adayı filmler belli oldu. Uluslararası film kategorisinde ülkelerin adaylık süreçleri sona ererken, animasyon ve belgesel kategorilerinde başvurular arasından adaylığa uygun yapımlar açıklandı.

Türkiye'nin aday olarak 7. Koğuştaki Mucize filmini seçtiği uluslararası film kategorisine 93 ülkeden aday adayı film belirlendi. Danimarka'nın adayı Another Round, Guatemala'nın adayı La Llorona, Fildişi Sahilleri'nin adayı Night of the Kings, Meksika'nın adayı I'm No Longer Here, İsviçre'nin adayı My Little Sister gibi yapımlar adaylık için öne çıkan filmler olurken Sudan ve Lesotho ise ilk kez Oscar'a aday film gönderdi.

Bu kategorinin kısa listesi, pandemi nedeniyle bu yıl 10 değil 15 filmden oluşacak ve yine kısa listenin oluşturulması için yapılacak oylamaya ilk kez tüm Akademi üyeleri minimum izleme şartına uymak koşuluyla katılabilecek. 1-5 Şubat tarihleri arasında kısa liste oylaması gerçekleştirilecek, 9 Şubat'ta ise 15 filmden oluşan kısa liste açıklanmış olacak.

İşte uluslararası film kategorisinde aday olmak için yarışan tüm filmler:

Yorumlar (0)