Pentagram konser için gün sayıyor

KÜLTÜR SANAT 25.01.2022, 11:30
Pentagram konser için gün sayıyor

34 yıllık serüveniyle Türkiye’nin en köklü gruplarından, heavy metal müziğin yaşayan efsanesi Pentagram, 4 Şubat Cuma akşamı şehrin eğlence merkezi KüçükÇiftlik Park sahnesinde! Heavy metal müziğin devi Pentagram, yılın ilk konserinde son dönemde çıkardığı Sur ve Bu Düzen Yıkılsın gibi teklilerin yanı sıra albümlerindeki en sevilen şarkılarını da söyleyecek. Pentagram’dan önce ise sahnede, melodik ve sert müziğini kemanla harmanlayan özgün tarzıyla Türk senfonik metal grubu Knight Errant yer alacak. URU organizasyonuyla, kış döneminde kapalı mekân konseptine geçen KüçükÇiftlik Park’ta düzenlenen ve kapı açılış saati 19.00 olan konserin biletleri Biletix’te!

Yurtdışında kullandığı Mezarkabul adıyla uluslararası alanda da büyük başarılara ve konserlere imza atan Pentagram, metal müzikte Türkçe söz ile ney, bağlama ve bendir gibi müzik aletlerini kullanarak müziğini daha geniş kitlelere duyuruyor. 35. yılına yaklaşan ve yıllar içinde bünyesinde birçok müzisyeni ağırlayan Pentagram, 4 Şubat 2022 Cuma akşamı KüçükÇiftlik Park’ta vereceği konserde sahneye Cenk Ünnü, Gökalp Ergen, Hakan Utangaç, Metin Türkcan, Murat İlkan, Ogün Sanlısoy ve Tarkan Gözübüyük ile çıkacak. Grup, son dönemde paylaştığı teklilerin yanı sıra Unspoken, MMXII, Akustik, Popçular Dışarı, 1987 gibi unutulmaz albümlerinden Geçmişin Yükü, Şeytan Bunun Neresinde, Bir, Sonsuz gibi ölümsüzleşen şarkılarını da seslendirecek.

Sahnenin açılışını ise 1993 yılında kurulan ve ülke sınırları dışında da önemli işler yapmış Türk senfonik metal grubu Knight Errant yapacak. Sözlerinin çoğu İngilizce olan şarkılarında Türkiye’nin sert müziğini kemanla harmanlayan Knight Errant, sonuncusu 2020’de yayınlanan üç stüdyo albümüyle günümüz dünyasında hayata karşı bir idealist bir duruş sergilemesiyle tanınıyor.

Kasım ayından itibaren üzeri kapalı bir mekân haline gelen ve kış ayları boyunca misafirlerini müzikle buluşturmaya devam edecek olan KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleşen etkinliklerde, her zaman olduğu gibi tüm pandemi önlemleri yine üst düzeyde alınıyor. 6 Eylül 2021’de hayata geçen yönetmelik gereği tüm etkinliklere PCR testi veya aşı kartı ibrazı ile giriş yapılabiliyor.

Yorumlar (0)