PerformLab Beykoz Kundura’da başlıyor

KÜLTÜR SANAT 21.05.2021, 12:49
PerformLab Beykoz Kundura’da başlıyor

Kundura Sahne'nin bu yıl ilki gerçekleşecek performans geliştirme programı PerformLab, 29 Mayıs’ta Beykoz Kundura’da başlıyor. Açık Çağrı sonucu ve PerformLab’in sanat yönetmenleri Ayşe Draz, Melih Gençboyacı, Pelin Başaran ve S. Buse Yıldırım’ın jüriliğinde Türkiye’den seçilen 9 sanatçı, Hollandalı sanatçılar Benjamin Kahn, Cherish Menzo, Khadija El Kharraz Alami ile Samara Hersch’in katılımıyla çalışmalarını paylaşma ve geliştirme fırsatı yakalayacaklar. Ayrıca sanatçı İlyas Odman, sanatsal süreçlere fermantasyon kavramı üzerinden yeni bir bakış açısı kazandırarak PerformLab’e Sanat Fermantoru olarak eşlik edecek. Kundura Sahne ile Productiehuis Theater Rotterdam ortaklığında ve Dutch Performing Arts’ın desteğiyle düzenlenen program, Hollanda ve Türkiye arasında sanatsal bir diyaloğun da başlangıcı olmayı amaçlıyor. PerformLab, 6 Haziran’da sona erecek.

Kundura Sahne'nin performans alanında disiplinlerarası ve uluslararası konsept ve pratik geliştirme programı PerformLab haftaya başlıyor. Türkiye’den ve Hollanda’dan sanatçıları buluşturacak program, 29 Mayıs – 6 Haziran 2021 tarihleri arasında Beykoz Kundura’da gerçekleşecek.

Türkiye’den 9 sanatçı seçildi

Şubat ayında Türkiye’den sanatçılara yapılan Açık Çağrı sonucu, PerformLab’in sanat yönetmenleri Ayşe Draz, Melih Gençboyacı, Pelin Başaran ve S. Buse Yıldırım’ın jüriliğinde seçilen Barış Arman, Dilan Onay, Doğan Can Serinkaya, Filiz İzem Yaşın, Halil İbrahim Aygün, Nadir Sönmez, Nursev Irmak, Onur Karaoğlu ve Selen Gürmen, bir hafta boyunca Hollanda’dan sanatçıların katılımıyla çalışmalarını paylaşma ve geliştirme imkânı bulacaklar.

Dansçı ve koreograf Benjamin Kahn, Amsterdam Fringe Ödüllü dansçı ve performansçı Cherish Menzo, oyuncu ve performansçı Khadija El Kharraz Alami ve Green Room ödüllü eğitimci, sanatçı, tiyatrocu ve yönetmen Samara Hersch, Kundura Sahne’nin konuğu olarak İstanbul’a gelecek ve katılımcılarla deneyimlerini paylaşacaklar.

Odman’dan Sanat Fermantoru

PerformLab’e ayrıca, sanatçı İlyas Odman da, sanatsal süreçlere fermantasyon kavramı üzerinden yeni bir bakış açısı kazandırarak Sanat Fermantoru olarak eşlik edecek. Fermantasyonu sanatsal süreçlere yeni bir perspektifle bakmayı sağlayan bir araç olarak kullanmayı öneren bu yaklaşım, PerformLab'in omurgasını oluşturacak.

Kundura Sahne ile Productiehuis Theater Rotterdam ortaklığında ve Dutch Performing Arts’ın desteğiyle ilki düzenlenecek PerformLab, Türkiye ve Hollanda arasında olası sanat işbirlikleri kadar, sürdürülebilir bir sanatsal diyaloğun başlamasına yönelik ilk tohumları atmayı da hedefliyor.

29 Mayıs’ta Beykoz Kundura’da başlayacak PerformLab, 6 Haziran’da sona erecek.

Ayrıntılı bilgi için: beykozkundura.com/performlab

Yorumlar (0)