Ruhi Sarı: ‘’Heyecanınızın çalınmasına müsaade etmeyin’’

KÜLTÜR SANAT 14.12.2021, 15:07
Ruhi Sarı: ‘’Heyecanınızın çalınmasına müsaade etmeyin’’

10. Malatya Uluslararası Film Festivali’ne katılan ve Hande Subaşı ile kapanış gecesinin sunuculuğunu üstlenen ünlü oyuncu Ruhi Sarı ve menajeri Abdullah Bulut ile ‘’Menajerlik ve Oyuncu İlişkisi’’ başlıklı söyleşi Malatya Mövenpick Otel’de gerçekleşti.

Keyifli ve esprili bir ortamda gerçekleşen söyleşi de ünlü aktör Ruhi Sarı, menajerlerin bir sanatçı için gerekliliği ve önemine vurgu ederek, ‘’Menajerlik, bizler oyunculuğa başladığımızda pek önemsemediğimiz biraz da olmayan bir mevhumdu. Fakat bir oyuncuya çok şey kaybettirdiğini zaman içinde gördük, görüyoruz. Oyuncu bir senaryoyu okuyup karakteri seviyor. O karakter olmak, o karakteri oynamak istiyor. Fakat film ortaya çıkınca aslında hayat verdiği karakterin ne kadar boş olduğu da ortaya çıkabiliyor. O yüzden, kariyerinizi temsil eden ve kariyerinizi teslim ettiğiniz menajerinizin başka bir tabirle başka bir gözün sizi yönlendirmesi gerekiyor. Kariyerim için yanlış bir tercihi yapacakken, menajerim ve ekibiyle bir proje çok farklı açılardan bakma fırsatımız doğuyor. Başarı da böyle geliyor‘’ dedi.



Söyleşide söz alan menajer Abdullah Bulut ise bir oyuncunun tüm sorumluluğunu almanın zor bir olay olduğunu belirterek, ‘’Bir oyuncunun kariyeri, kariyer planlaması, geleceği bizim elimizde sadece o değil maddi yükü de elimizde... Bu yüzden menajerlik zor bir meslek. Fakat, aynı dili konuştuğunuzda, uyum sağladığınızda işler değişip çok büyük keyif de alınıyor. Menajerlik ayrıca, sadece bir sanatçının fotoğrafını sunup beklemek değil. İyi projeyi, iyi senaryoyu, iyi karakteri de oyuncuya sunmanız gerekiyor. O yüzden doğru iş yapılmazsa iki taraf içinde boşa vakit harcanmış oluyor’’ diye sözlerini tamamladı.

Konservatuvar öğrencilerinden gelen ‘’Sizi mesleğinizde ayakta tutan olmazsa olmazınız nedir?’’ sorusuna Ruhi Sarı, ‘’Heyecan! Şu an bile sizinle bir arada olmaktan heyecan duyuyorum. Mesleğimden vazgeçtiğim anlar oldu mu? Oldu! Fakat yine yeniden aynı heyecanla sarıldım, vazgeçmedim. Sizlerin de heyecanınızı, umudunuzu, aşkınızı ve hayallerinizi çalmak isteyenler olacaktır. Asla müsaade etmeyin ve asla vazgeçmeyin’’ diye cevap verdi.

Yorumlar (0)