"Sadece Farklı"nın dünya prömiyeri yapıldı

KÜLTÜR SANAT 26.10.2020, 11:20 26.10.2020, 16:53
"Sadece Farklı"nın dünya prömiyeri yapıldı

8. Boğaziçi Film Festivali’nin üçüncü gününde “Sadece Farklı” filminin gösterimi yapıldı. Otizmli bir babayla oğlunun hikayesini anlatan filmin gösteriminin ardından yönetmen Ahmet Sönmez, senarist Nalan Merter Savaş, oyuncular Ömer Akgüllü, Vildan Atasever ve Aybars Kartal Özson seyircilerin karşısına çıktı.

Ahmet Sönmez, “Toplumun geneli otizmle karşılaşmıyor. Çok az bilinen bir durum. Bunu hem bu şekilde filme aktarmak hem de filmdeki gibi farklı bir şekilde anlatma derdimiz vardı” dedi. Ömer Akgüllü, “Otizmli bir bireyi oynamak nasıl bir duyguydu?” sorusu üzerine set süresince kimseyle hiçbir temasının olmadığını ve tamamen içine kapalı olduğunu söyledi.

Vildan Atasever de karakterine dair yöneltilen soruya şöyle yanıt verdi: “Kadınların her zaman evliliklerindeki ilişkilerinde yaşadıkları durumu düşünerek empati kurmaya çalıştım. Biz kadınların çok fazla emek verdiğini düşünüyorum her şey için. Anlaşılmadığımızı da düşünüyorum bazen.” Atasever, canlandırdığı kadının evden ayrıldıktan sonra her şeyin değiştiğini de belirtti.

Aybars Kartal Özson ise “Benim rolüm çocuktu ama filmde ben baba olmuştum, babam da benim çocuğum olmuştu ve ben ona baktım. Benim için farklı bir tecrübeydi” diye konuştu.

 

Yorumlar (0)