"Şans Tanrıçası" İtalya'da yılın "En İyi Filmi" seçildi

KÜLTÜR SANAT 04.11.2020, 10:18 04.11.2020, 16:51
"Şans Tanrıçası"  İtalya'da yılın "En İyi Filmi" seçildi

Dünyaca ünlü yönetmen Ferzan Özpetek'in son filmi "Şans Tanrıçası" İtalyan sineması seyircisi tarafından yılın "En İyi Filmi" seçildi. 1985 yılından bugüne aralıksız yayın hayatını sürdüren ve 100 bin tirajı ile İtalya'nın en popüler sinema dergisi olan CIAK'ın, "35. Golden CIAK" ödülü bu kez "Şans Tanrıçası"nın oldu. Okuyucu oylarıyla belirlenen ödüllerden "En İyi Oyuncu" ödülüne filmin başrol oyuncuları Stefano Accorsi ile Eduardo Leo layık görülürken, filmin orijinal şarkısı "Şans Tanrıçası" Diatore ile "Ne Harika Bir Yaşam" da "En İyi Orijinal Şarkı" seçildi.

Pandemi nedeniyle online düzenlenen ödül töreninde Ferzan Özpetek okuyuculara teşekkür ederken, kendisi için en büyük ödülün böylesi bir dönemde Berlin, Cannes, Venedik ve dünya satışlarının çok iyi gitmesi ve sinema seyircisinin çok yoğun ilgi göstermesi olduğunu söyledi.

Ferzan Özpetek "Şans Tanrıçası" daha önce; İtalya'nın önde gelen sinema eleştirmenleri ve yazarlarının oluşturduğu İtalya Sanat ve Deneme Sinemaları Federasyonu (FICE) tarafından en iyi yönetmen ödülünü almış, 77. Uluslararası Venedik Film Festivali kapsamında düzenlenen etkinlikte İtalyan Yazarlar ve Yayıncılar Derneği tarafından "İtalyan Sineması'nın Yeni Klasiği" olarak tanımlanmıştı.

Yorumlar (0)